Form og fylde til ansigtet – Med fedttransplantation eller fillers

Udgivet D. 20. december 2018

Flotte kindben, velformede kinder eller en markeret hage- og kæbelinje er nu mulig ved hjælp af en kirurgisk teknik, hvor man genbruger patientens egne fedtceller til at genskabe ansigtets ungdommelige fylde og vitalitet. Plastikkirurg Jesper Trillingsgaard fra AK Nygarthar de seneste år specialiseret sig i kosmetisk fedttransplantation, og han er ikke i tvivl om, at den metode bliver mere og mere udbredt fremover til at skabe skønne, harmoniske ansigtsformer.

Genbrug på højt plan

”Udover at fedtceller i sagens natur er et naturligt produkt, som er yderst brugbart til at skabe volumen i de områder, hvor ansigtet har tabt sin fylde, så har fedtceller også en revitaliserende effekt på hudkvaliteten, da fedtceller er fyldt med stamceller”, fortæller Jesper Trillingsgaard. Metoden med fedttransplantation består i at flytte levende fedtceller fra et sted til et andet. Fedtcellerne hentes ofte fra patientens mave, lår eller hofter, hvorefter cellerne oprenses og genplaceres på de områder, der på grund af aldersforandringer har mistet fylde og vitalitet.

Hænder og ansigt

”Man siger, at hænderne afslører en kvindes alder, også selv hun ellers har et vitalt og velholdt ansigt. Ved hjælp af fedttransplantation kan man genskabe volumen og elasticitet på ældede hænder. En fremtrædende plastikkirurg i New York, som jeg besøgte under et studiebesøg havde utrolig travlt med at lave fedttransplantation på hænder”, fortæller Trillingsgaard. Fedttransplantation i kombination med kirurgisk ansigtsløft giver et effektfuldt og harmonisk resultat, fordi man både løfter, opstrammer og genskaber fylde og vitalitet i ansigtet.

Individuelle løsninger

En glat og spændstig hud med masser af glød, hører altså ikke længere kun det unge ansigt til. Med de moderne teknikker strækker mulighederne sig fra permanente løsninger som fedttransplantation til semi-permanente fillers som Radiesse og midlertidige Restylane fillers”Filler-behandling rummer i dag en hel palet af muligheder,” fortæller Trillingsgaard. Med Restylane Skinbooster kan man f.eks. give huden en fugtgivende behandling indefra gennem små mikroinjektioner, hvorved hudens struktur og elasticitet forbedres.

Restylane skaber volumen til ansigtet og udligner dybe rynker og furer samt rande under øjnene. Restylane bruges også til midlertidigt at forme læber og kindben. Radiesse er den længerevarende, men ikke permanent filler-type, som både kan reducere rynker, give tabt fylde tilbage til ansigtet, samt forbedre hudkvaliteten i det behandlede område. Hos AK Nygart tilbyder vi alle former for moderne rynkereduktion. Fordi hver teknik og hvert produkt har sine specifikke fordele og områder, som de er særligt velegnede til.

”Ikke én rynke er ens. Så det handler om at sammensætte den rette individuelle behandling og det gør vi bedst under den personlige forundersøgelse”, siger Jesper Trillingsgaard.


FEDTTRANSPLANTATION

Holdbarhed: Permanent
Teknik: Ved en fedttransplantation flyttes levende fedtceller fra et sted til et andet – sædvanligvis fra kroppen til ansigt. Fedttransplantation er en metode til behandling af rynker i ansigtet og på hænder. Fedttransplantation bruges også til at forstørre og markere kindben eller hage.
Indhold: Kroppens egne fedtceller.

RADIESSE

Holdbarhed: Semi-permanent, ca. et år.
Teknik: Geléen injiceres i hudens øverste lag med en fin nål.
Indhold: Radiesse er en vandbaseret gel med glycerin og består af mineralet calciumhydroxylapatit, hvis fine mikrosfærer stimulerer hudens egen kollagenproduktion. Radiesse er biokompatibel og forsvinder gradvist ud af kroppen.

RESTYLANE FILLER

Holdbarhed: Midlertidig, ca. 4-6 måneder
Teknik: Restylane injiceres med en fin nål ind i huden øverste lag såsom i ansigtshud og i læber.
Indhold: Restylane indeholder hyaluronsyre i form af en krystalklar gel. Hyaluronsyren har en unik evne til at binde vand til sig og dermed udvide vævet med en udglattende effekt.

2 svar til “Form og fylde til ansigtet – Med fedttransplantation eller fillers”

 1. Marc rune siger:

  Godaften

  Jeg har en læbe operation den 18 sep, og Marie Louise talte om at få fedt i læberne på samme tid, hvad ville de koste oven i?

  • Maria Teglkamp siger:

   Godaften,
   Det koster 8.000 kr. oveni at få fedttransplantion til læberne, når du samtidig får lavet et kirurgisk læbeløft.
   Mvh. AK Nygart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *