Fedttransplantation – ungdommelig fylde til ansigt eller bryst

Fedttransplantation er et forholdsvis nyt indgreb og målgruppen er typisk mænd og kvinder, der ønsker mere fylde i ansigtet.

Fedttransplantation til ansigtet

Følelsen af at se ældre ud end man i virkeligheden er, får mange patienter til at henvende sig med ønsket om en fedttransplantation til ansigtet. Mange årsagsfaktorer spiller ind, men fælles for alle patienter, der henvender sig er, at de ønsker et mere frisk udseende med fylde og harmoni i deres ansigt. De færreste har noget ønske om at se ”opererede eller kunstige ud”. De ønsker blot at fremtræde som den bedst mulige version af sig selv.

Der kan være flere årsager til at aldersforandringerne sker tidligere end forventet. Fx arvelige faktorer, vægtøgning, vægttab, rygning og overdreven soldyrkelse. Huden ændrer ligeledes karakter med alderen. Ved en fedttransplantation har man mulighed for at genskabe fylde i ansigtet* ved hjælp af kroppens eget fedt, som høstes fra et andet sted på kroppen. En ekstra bonus er ofte at huden, efter en transplantation, også føles og ser mere vital og ungdommelig ud*.

Fedttransplantation kan være et godt alternativ til fillers. Når fedtet først er stabilt og har overlevet, er der tale om en permanent tilstand modsat ikke-permanente der forsvinder over tid.

Der tilbydes også fedttransplantation til andre områder end ansigtet. Det kan være til arvævsområde efter ulykker, skader eller tidligere operationer.

Kombination med andre indgreb

En fedttransplantation kan efter patientens ønske kombineres med andre indgreb, såsom ansigtsløft, øvre/nedre øjenlågsplastik, pandeløft, brynløft eller Botox/Azzalure.

BESTIL FORUNDERSØGELSE HER

Fedttransplantation til brystet

Fedttransplantation til brystat kan være et alternativ til brystforstørrelse med implantater. Fedttransplantationen til dette område kan også kombineres med implantater til f.eks. at ændre formen på kavalergangen.

Læs mere om fedttransplantation til brysterne.

Metoden er bedst, når det drejer sig om begrænsede fedtmængder, men desværre er der, selv ved mindre mængder, risiko for at noget af fedtet går til grunde. Det kan derfor blive nødvendigt at foretage en korrigerende operation for at opnå tilstrækkelig fylde.

NARKOSE

En fedttransplantation foretages som udgangspunkt i fuld bedøvelse, men det kan også foretages i lokalbedøvelse. Vi har skrevet noget information om de to typer af bedøvelse, så du kan forberede dig på hvordan det foregår, og hvad du skal huske at gøre inden operationen.

Læs om fuld bedøvelse her.

Læs om lokalbedøvelse her.

Vi opererer ikke følgende patienter

  • Der er har sygdomme med hjerte, kredsløb og /eller lunger
  • Der tidligere har været bedøvet med alvorlige komplikationer
  • Type 1 diabetis
  • Epilepsi med anfald inden for de seneste 2 år
  • BMI højere end 30

For komplet liste tryk her.

*Vi understreger at en fedttransplantation behandlingen ikke garanterer samme resultat for alle, og skal ses som individuelt, hvor resultaterne kan variere fra person til person.

BESTIL FORUNDERSØGELSE HER