Ny podcast om skønhed og plastikkirurgi

Udgivet D. 22. januar 2019

Hvordan vælger man størrelsen på brystimplantater? Hvor længe holder et ansigtsløft? Bliver man mimikløs af botox? Får man det overhovedet bedre med sig selv gennem plastikkirurgi? Ny podcast stiller skarpt på plastikkirurgi, så kvinden får de helt rigtige forudsætninger for at træffe sine egne holdninger og valg.

I januar 2019 har den første danske podcast om plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger set dagens lys. Og noget tyder på, at der er et marked og et behov for en sådan podcast.

Over de senere år har der nemlig i Danmark været et kæmpe boom af kvinder, der vælger at få foretaget plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger. Fx viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen, at antallet af kvinder, der får opereret sine bryster større på privathospitaler, er 10-doblet på lidt over 10 år, mens antallet af kvinder, der får en fedtsugning, er 8-doblet i samme periode.

Målet er at klæde kvinder på til at træffe den rigtige beslutning

Producenten af podcastserien er privathospitalet AK Nygart, og i de forskellige afsnit kommer skønhed og plastikkirurgi under lup. Dygtige plastikkirurger, sygeplejersker og behandlere taler om specifikke operationer, nyheder i branchen og skønhedsidealer, og i hvert afsnit dykkes der ned i et nyt emne. Dertil har podcasten et panel, der består af almindelige mennesker, der får besvaret deres spørgsmål om plastikkirurgi.

Målet med podcasten er – på godt og ondt – at skabe større klarhed over plastikkirurgi, som stadig den dag er et ganske tabuiseret område. Lytterne skal klædes på til at træffe den rigtige beslutning, hvad enten den er for eller imod kirurgi.

Maria Teglkamp, der har startet podcasten, udtaler følgende:

– Mange kvinder går med overvejelserne om at få foretaget plastikkirurgi eller kosmetiske behandlinger, men det kan være rigtig svært at beslutte sig. Vi har derfor startet podcasten ’Skønhedsguiden’ for at tilbyde lytterne et tiltrængt ”refleksionsrum”, hvor de – helt uforpligtende – kan lytte med og blive præsenteret for de relevante betragtninger og få svar på de mange spørgsmål til alle de behandlinger, de måtte have.

De 9 første afsnit er ude

Du kan allerede nu – helt gratis – høre de første ni afsnit af podcasten.

Mere info

Link til data fra Sundhedsdatastyrelsen: http://www.esundhed.dk/sundhedsregistre/LPR06/Sider/Tabel.aspx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *