Kan jeg få pæne bryster igen efter kapseldannelse og rippling?

Udgivet D. 4. juli 2024

Kapseldannelse og rippling er to velkendte komplikationer ved brystforstørrelser med implantater. Og det er nok også de komplikationer vores kunder er mest nervøse for skal ske for dem.

Heldigvis er det sådan, at vi sjældent ser de to typer komplikationer hos vores kunder. Og vi tilbyder også en tryghedspakke med gratis korrektioner ved kapseldannelse i op til 7 år efter operationen.

“Men hvad nu hvis det alligevel sker”, tænker du måske. “Er alt håb så ude, vil jeg nogensinde kunne få pæne bryster igen?”

Svarene på de spørgsmål er heldigvis nej og ja. Nej, alt håb er ikke ude, og ja, du kan godt få pæne bryster igen.

Det er muligt at få pæne, velformede, bløde bryster igen, hvis du blot går til den rette kirurg med stor erfaring. Og det er lige netop det vores kirurger har. Du behøver ikke at tage os på ordet, for vi viser gerne vores resultater frem, så du kan se det med dine egne øjne:

Kvinde med kapseldannelse

Operationer: Udskiftning og stort brystløft

Kvinde med kapseldannelse og rippling

Operationer: Udskiftning, omplacering og stort brystløft

Hvad er kapseldannelse?

Kapseldannelse, også kendt som kapselkontraktur, er en komplikation, der kan opstå efter en brystforstørrelsesoperation med implantater. Det sker, når kroppen danner arvæv omkring implantatet, hvilket er en naturlig reaktion. I nogle tilfælde kan denne kapsel dog blive for stram og hård, hvilket fører til ubehag, smerter og ændringer i brystets form.

Årsagerne til kapseldannelse er ikke fuldt ud forstået, men faktorer som infektion, blødning, implantatets placering og implantatets overflade kan spille en rolle. Risikoen for kapseldannelse varierer, men det er vigtigt at følge kirurgens postoperative instruktioner for at minimere risikoen. Kapseldannelse behandles, hvis det er til gene, ved at fjerne implantaterne, fjerne kapsle, rense brystlommen og indsætte nye implantater.

Hvad er rippling?

Rippling er en komplikation, der kan opstå efter en brystforstørrelse, hvor implantatet danner bølger eller rynker, som kan være synlige eller mærkbare gennem huden. Det ses typisk som ujævne overflader eller folder på brystet, især når huden er tynd eller stram.

Rippling opstår oftest, når der er utilstrækkelig dækning af brystvæv over implantatet, hvilket kan ske hvis implantatet er placeret over brystmusklen, og kvinden i øvrigt har meget lidt fedt eller tynd hud til at dække over implantatet. For at reducere risikoen for rippling, kan kirurgen vælge en passende implantatstørrelse, placere implantatet under musklen, eller kombinere brystforstørrelsen med en fedttransplantation, også kaldet hybridbryster.

Uforpligtende forundersøgelser og ubegrænsede kontroller

Oplever du kapseldannelse eller rippling ved dine implantater? Er du opereret hos os tilbyder vi gratis kontroller i ubegrænset tid efter din operation. Det vil sige, at du ALTID kan komme ind til et tjek hos en af dine kirurger, hvis du synes dit resultat har ændret sig uden for normalen, eller du oplever komplikationer. Vi er glade, når du er glad.

Har blogindlægget her givet dig mod på at få lavet den operation, du drømmer om? Så tøv ikke med at kontakte os, og booke en uforpligtende forundersøgelse.