Patientinformation om halsløft

Direkte halsløft egner sig til personer, der har løs hud under hagen og på halsen.

Løs hud på halsen opstår i takt med vi ældes, fordi huden mister elasticitet og tyngdekraften trækker huden nedad.  Nogle mennesker er genetisk disponeret til at udvikle en “tung” hals tidligt i livet. Operationen fjerner så meget løs hud, som det er teknisk muligt. Halsen vil se opstrammet ud efter operationen, men bidrager ikke til korrektion af løs hud på kæbelinjen eller kinder.  Operationen egner sig ikke til unge mennesker, men til personer over 50+ år. Det skyldes at arret bliver tydeligere på en ung end en ældet hud.

Det er muligt at få lavet en fedtsugning af halsen i kombination med halsløftet. Det er en fordel, hvis man har et tydeligt fedtdepot under hagen.

Operationen kan med fordel laves i lokalbedøvelse og tager mellem 60-75 minutter.

HVAD SKAL DU HAVE LAVET?

Før operationen skal du til forundersøgelse hos vores plastikkirurg. Kirurgen vil undersøge muligheden af at behandle dit ønske. Ved forundersøgelsen får du information om hele behandlingsforløbet.

Du er velkommen til at tage din kæreste, familiemedlem eller ven/veninde med til forundersøgelsen. Lad gerne børn blive hjemme hvis muligt, da vi har oplevet at patienters opmærksomhed kan svækkes. Hos AK Nygart sætter vi en ære i at give så faglig, grundigt og personlig information og vejledning som muligt.

Bemærk du først kan give samtykke til behandlingen, når du har haft 7 dages betænkningstid efter forundersøgelsen.

Husk der maximalt kan være 2 personer til forundersøgelse ad gangen. Er I flere, der ønsker forundersøgelse og gerne vil have en pårørende med, må I derfor booke tider hver for sig.

HVORDAN SKAL DU FORBEREDE DIG PÅ HALSLØFTET?

Inden operationen skal du:

 • 3 dage før operationen skal du ophøre med at spise lægemidler, der indeholder acetylsalicylsyre (Magnyl, Aspirin m.fl.). Dog må du ikke stoppe med at spise hjertemagnyl eller anden blodfortyndende medicin (Clopidogrel, Marevan,etc)  uden at have konfereret det med din egen læge eller din hjertelæge. Hvis der kan pauseres med Clopidogrel er det i 5 dage før operationen.
 • Naturlægemidler, som kan påvirke blodets evne til at størkne, fx Q10, fiskeolie, Baldrian, ginseng, ginko, hvidløgspulver/ingefær eller E-vitamin bør du ophøre med 1 uge før.
 • Gigtmedicin (Ibuprofen, Naproxen,Diclofenac etc): Pausere i 3 dage evt efter aftale med din praktiserende læge eller rheumatolog.
 • Hvis du får vægtreducerende medicin såsom Wegovy skal du holde pause 3 uger inden operationen.
 • Undgå at få lavet tatoveringer, piercinger eller få foretaget større tandlægearbejder med fx isætning af fyldninger 1 måned før operationen og 1 måned efter operationen. Det skyldes, at der i forbindelse med tatovering, piercing og tandlægearbejde kan danne sig bakterier i blodet.
 • Derudover skal du indkøbe Paracetamol a 500 mg + Ibuprofen a 200 mg til en uges forbrug.
 • Aftale med en pårørende, at du bliver hentet 2 timer efter operationen og passet de næste 24 timer.
 • Det er en god ide at købe ind og lave mad til en uge, så du kun skal koncentrere dig om at restituere dig efter operationen.
 • På operationsdagen skal du tage et brusebad med grundig sæbevask af krop og hår. Undlad at bruge bodylotion eller creme på det område, der skal opereres.
 • Klæd dig i løst, behageligt tøj, gerne bluse med lynlås og flade sko.
 • Smykker og eventuelle piercinger tages af og efterlades hjemme.
 • Holde pause med rygning/ E-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen: For at nedsætte risikoen for dårlig sårheling, lungeproblemer og infektioner i forbindelse med operationen, bør du stoppe med at ryge mindst 6 uger før du skal opereres. Hvis du har tænkt dig at starte med at ryge igen, anbefaler vi, at du venter til mindst 4 uger efter operationen, for at optimere helingsprocessen. Rygestopmedicin (nikotinplaster, nikotin-tyggegummi, etc) kan anvendes. Læs mere her.
 • Holde pause med alkohol: Hvis du drikker mindre end 7 genstande/uge som kvinde og mindre end 14 genstande/uge som mand, har du kun lav risiko for at blive syg på grund af alkohol i forbindelse med en operation. Hvis du drikker mere end dette bør du skrue ned for dit forbrug, og drikker du mere end 4 genstande dagligt bør du stoppe helt med at drikke alkohol 4 uger før din operation. Det vil mindske risikoen for komplikationer (infektioner, dårlig sårheling, lungeproblemer etc.) Læs mere her.

MULIGE BIVIRKNINGER OG KOMPLIKATIONER VED HALSLØFT

Når en kvalificeret plastikkirurg udfører peelingen, er komplikationerne få og forekommer sjældent. Men som ved alle andre indgreb er der risici for bivirkninger og komplikationer.

 • Du skal forvente let hævelse og et sårhelingsforløb på 1 uge, hvor du har sting.
 • Blødning. I sjældne tilfælde kan der forekomme blødning, der vil give tydelige blå mærker.
 • Disse tilfælde behandles med antibiotika.
 • Området omkring arret vil være føleforstyrret i op til 6-12 måneder efter operationen.
 • Der er risiko for uskønt ar
 • Hvis du får lavet fedtsugning i samme seance kan du forvente mere hævelse i minimum 1 uge.

VEDR. BLODPROPPER

Hos AK Nygart sætter vi sikkerheden i højsædet. Der er visse ting der øger risikoen for blodpropper i særligt benene og lungerne i forbindelse med kirurgi. Derfor anbefales nogle kunder forebyggelse med et stof, der hedder Fragmin, Klexane eller Innohep.

Skal du have Fragmin, Klexane eller Innohep vil det blive givet, som en indsprøjtning i låret eller maveskindet af en sygeplejerske i opvågningen.

I yderst sjældne tilfælde (særlige risiko-patienter) vil du få recept på blodfortyndende medicin tilsendt elektronisk.

Den første dosis gives på operationsdagen, hvor en sygeplejerske i opvågningen viser dig, hvordan det gøres.

HVORDAN FOREGÅR OPERATIONEN?

Operationen foregår i lokalbedøvelse eller i fuld narkose.

HVORDAN HAR DU DET EFTER OPERATIONEN?

Du kan forvente kun milde smerter efter operationen, der kan lindres med Panodil 1 gram x 4 ved behov. De fleste får kun behov for at tage 1-3 doser i alt.

Det er en god idé at køle halsen med køligt omslag 15 min hver time resten af dagen efter operationen.

HVORNÅR ER ALT NORMALT IGEN?

Efter 1-2 uger vil du opleve at stort set al hævelse er aftaget. Dog er nogle personer let hævet i længere tid. Det endelige resultat ses bedst efter 6 måneder, hvor arret er modnet. Evt. blå mærker er forsvundet efter et par uger.

HVORNÅR SKAL DU TIL KONTROL PÅ KLINIKKEN?

Du skal møde til kontrol efter 7 dage for at få fjernet sting. Arret er fortsat sart, og det er en god idé at smøre med solcreme for at beskytte det.

Efter 3-6 måneder vil vi gerne se dig til afsluttende kontrol og tage billeder af resultatet.

ER DER BETÆNKNINGSTID?

Ifølge Sundhedsstyrelses regler på det kosmetiske område, skal du informeres skriftligt før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du i ro og mag derhjemme læser informationen igennem og husker at notere eventuelle spørgsmål undervejs. Således er du godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille tid til operationen. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret.

Din forundersøgelse er gyldig i et år. Gyldigheden er med forbehold for, at der ikke sidenhen er sket nogen større helbredsmæssige ændringer, f.eks. større vægtudsving eller ny medicin, der kan være til hindring for den plan, der er blevet lagt. Er der sket sådanne ændringer, eller er der gået mere end et år siden din forundersøgelse, og ønsker du at blive opereret, skal du ind til en fornyet forundersøgelse.

Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager (bisidder) til konsultationen.

ANDET

Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr.

Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen.

Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.

SPØRGSMÅL TIL ALT OMKRING MIN OPERATION

Du er altid velkommen til at rette henvendelse til klinikken, hvis du har spørgsmål vedrørende operationen, udfyldning af låneansøgning, forløbet hos AK Nygart etc. Du kan enten skrive til info@aknygart.dk eller ringe på tlf. 70 27 57 57.

Patientinformation om halsløft – version 11-04-2024