Patientinformation om halsløft

Direkte halsløft egner sig til personer, der har løs hud under hagen og på halsen.

Løs hud på halsen opstår i takt med vi ældes, fordi huden mister elasticitet og tyngdekraften trækker huden nedad.  Nogle mennesker er genetisk disponeret til at udvikle en “tung” hals tidligt i livet. Operationen fjerner så meget løs hud, som det er teknisk muligt, og efterlader et ar i en allerede eksisterende vandret rynke/linje på forsiden af halsen. Halsen vil se opstrammet ud efter operationen, men bidrager ikke til korrektion af løs hud på kæbelinjen eller kinder.  Operationen egner sig ikke til unge mennesker, men til personer over 50+ år. Det skyldes at arret bliver tydeligere på en ung end en ældet hud.

Det er muligt at få lavet en fedtsugning af halsen i kombination med halsløftet. Det er en fordel, hvis man har et tydeligt fedtdepot under hagen.

Operationen kan med fordel laves i lokalbedøvelse og tager mellem 60-75 minutter.

HVAD SKAL DU HAVE LAVET?

Før operationen skal du til forundersøgelse hos vores plastikkirurg. Kirurgen vil undersøge muligheden af at behandle dit ønske. Ved forundersøgelsen får du information om hele behandlingsforløbet.

Du er velkommen til at tage din kæreste, familiemedlem eller ven/veninde med til forundersøgelsen. Lad gerne børn blive hjemme hvis muligt, da vi har oplevet at patienters opmærksomhed kan svækkes. Hos AK Nygart sætter vi en ære i at give så faglig, grundigt og personlig information og vejledning som muligt.

Bemærk du først kan give samtykke til behandlingen, når du har haft 7 dages betænkningstid efter forundersøgelsen.

Husk der maximalt kan være 2 personer til forundersøgelse ad gangen. Er I flere, der ønsker forundersøgelse og gerne vil have en pårørende med, må I derfor booke tider hver for sig.

HVORDAN SKAL DU FORBEREDE DIG PÅ HALSLØFTET?

Operationen foregår som udgangspunkt i lokalbedøvelse. Sørg for at have spist et let måltid inden operationen, så du ikke bliver utilpas undervejs på grund af sult.

Hvis du skal have løftet operationen i fuld narkose, skal du faste 6 timer inden.

I klinikken får du smertestillende præmedicin inden operationen.

Inden operationen skal du:

 • Holde pause med rygning/ E-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen: For at nedsætte risikoen for dårlig sårheling, lungeproblemer og infektioner i forbindelse med operationen, bør du stoppe med at ryge mindst 6 uger før du skal opereres. Hvis du har tænkt dig at starte med at ryge igen, anbefaler vi, at du venter til mindst 4 uger efter operationen, for at optimere helingsprocessen. Rygestopmedicin (nikotinplaster, nikotin-tyggegummi, etc) kan anvendes. Læs mere her.
 • Holde pause med alkohol: Du har lav risiko for at blive syg på grund af alkohol i forbindelse med en operation, hvis du drikker mindre end 7 genstande/uge som kvinde og mindre end 14 genstande/uge som mand. Hvis du drikker mere end 4 genstande om dagen, kan du mindske risikoen for komplikationer (infektioner, dårlig sårheling, lungeproblemer), hvis du stopper helt med at drikke alkohol 4 uger før din operation. Læs mere her.

MULIGE BIVIRKNINGER OG KOMPLIKATIONER VED HALSLØFT

Når en kvalificeret plastikkirurg udfører peelingen, er komplikationerne få og forekommer sjældent. Men som ved alle andre indgreb er der risici for bivirkninger og komplikationer.

 • Du skal forvente let hævelse og et sårhelingsforløb på 1 uge, hvor du har sting.
 • Blødning. I sjældne tilfælde kan der forekomme blødning, der vil give tydelige blå mærker.
 • Disse tilfælde behandles med antibiotika.
 • Området omkring arret vil være føleforstyrret i op til 6-12 måneder efter operationen.
 • Der er risiko for uskønt ar
 • Hvis du får lavet fedtsugning i samme seance kan du forvente mere hævelse i minimum 1 uge.

VEDR. BLODPROPPER

Hos AK Nygart sætter vi patientsikkerheden i højsædet. Der er visse ting der øger risikoen for blodpropper i særligt benene og lungerne i forbindelse med kirurgi i fuld bedøvelse. Derfor anbefales nogle patienter behandling med et stof der hedder Fragmin, Klexane eller Innohep.

Du skal have dette hvis du opfylder én af følgende:

 • Du tager p-piller
 • Har BMI over 25
 • Har alder over 40 år
 • Operationen har længere varighed end 45 minutter
 • Har medfødt øget risiko for blodpropper (Faktor V Leiden mutation)

Skal du have Fragmin, Klexane eller Innohep vil det stå i dit indkaldelsesbrev, at vi har sørget for en recept til dig og du skal selv hente medicinen på apoteket. Fragmin/Klexane/Innohep gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i 10 dage efter operationen. Den første dosis gives på operationsdagen, hvor en sygeplejerske i opvågningen viser hvordan det gøres.

HVORDAN FOREGÅR OPERATIONEN?

Operationen foregår i lokalbedøvelse eller i fuld narkose.

HVORDAN HAR DU DET EFTER OPERATIONEN?

Du kan forvente kun milde smerter efter operationen, der kan lindres med Panodil 1 gram x 4 ved behov. De fleste får kun behov for at tage 1-3 doser i alt.

Det er en god idé at køle halsen med køligt omslag 15 min hver time resten af dagen efter operationen.

HVORNÅR ER ALT NORMALT IGEN?

Efter 1-2 uger vil du opleve at stort set al hævelse er aftaget. Dog er nogle personer let hævet i længere tid. Det endelige resultat ses bedst efter 6 måneder, hvor arret er modnet. Evt. blå mærker er forsvundet efter et par uger.

HVORNÅR SKAL DU TIL KONTROL PÅ KLINIKKEN?

Du skal møde til kontrol efter 7 dage for at få fjernet sting. Arret er fortsat sart, og det er en god idé at smøre med solcreme for at beskytte det.

Efter 3-6 måneder vil vi gerne se dig til afsluttende kontrol og tage billeder af resultatet.

OBLIGATORISK PATIENTFORSIKRING

Regeringen har besluttet, at alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Derfor skal du betale et obligatorisk tillæg til din operation på 1.300 kr. Læs mere på prissiden.

Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr.

Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen.

Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.

SPØRGSMÅL TIL ALT OMKRING MIN OPERATION

Du er altid velkommen til at rette henvendelse til klinikken, hvis du har spørgsmål vedrørende operationen, udfyldning af låneansøgning, forløbet hos AK Nygart etc. Du kan enten skrive til mail@nygart.dk eller ringe på tlf. 70 27 57 57.

Patientinformation om halsløft – version 13-07-2020