Sculptra Butt Lift: BBL med injektioner

Udgivet D. 24. april 2023

Drømmer du om en mere velformet bagdel, men synes du en kirurgisk Brazilian Butt Lift lyder skræmmende?

Så er et Sculptra butt lift muligvis et godt alternativ til dig.

Vi kalder denne behandling for et “injectable butt lift”, da det foregår med injektionsbehandlingen Sculptra. Sculptra giver dig mærkbare resultater ved at øge kollagenproduktionen i de dybere hudlag – og giver dig

– Glattere og fastere baller
– Forbedret form på ballerne
– Udjævning af f.eks. hip dips
– Reduktion af “dimpling” fra cellulite

Injicerbar behandling til større baller med Sculptra

Hvad er et butt lift (BBL)?

BBL er forkortelsen for et kirurgisk indgreb, der bruger fedttransplantation til at gøre dine baller rundere og fyldigere uden implantater. Under operationen udfører en kirurg en fedtsugning for at høste dit eget fedt fra andre områder, før de reinjicerer det i balderne for at skabe en forbedret form. Bazailian Butt Lifts (BBLs) er især populære, da de give kvinder den eftertragtede timeglasfigur.

Men selv i de bedste hænder er en BBL risikabel. Når fedt sprøjtes ind i ballemusklen, hvad enten det er med vilje (en teknik, der i stigende grad er blevet undersøgt, men som stadig foretrækkes af nogle læger for resultaternes levetid) eller ved et uheld (afstanden mellem det subkutane rum under huden og musklen er kun millimeter), øges risikoen for, at kirurgen kan trænge igennem en arterie, hvorved fedt kommer ind i blodbanen og blokerer blodgennemstrømningen – en meget alvorlig og livstruende konsekvens kaldet en fedtemboli.

Hvis ikke med fedt – Hvordan så?

For dem der ikke er risikovillige er BBL ikke en mulighed. Det samme gælder dem, der er for tynde og ikke har nok fedt på kroppen at høste fra.

Men hvis en balleforstørrelse er noget, du alligevel ønsker dig, er der andre måder at opnå det på.

Et Sculptra Buttt Lift er en balleforstørrende behandling, der ikke kræver at du træder ind på en operationsstue.

Hvad er Sculptra?

Sculptra er det vi kalder en kollagen-stimulator. Det bruges til at reducere rynker og stimulere hudens naturlige kollagenvækst over tid. Og for nylig er det levet kendt til et helt andet formål: at give et løft af ballerne.

Det fantastiske er, at Sculptra ikke direkte giver fylde – det indeholder mikropartikler af poly-L-mælkesyre, som udløser en intern reaktion i vævet, der resulterer i mere volumen, når det injiceres dybt ind i huden.

Vidste du … Sculptra var oprindeligt udviklet og godkende til at behandle lipoatrophy, tab af fedt i ansigtet, hos HIV-patienter.

Ulemper ved et Sculptra Butt Lift

En ulempe ved Sculptra til et liquid butt lift er, at der skal injiceres en del Sculptra for at se et resultat. Samlet set er denne løsning i samme prisleje som en fedttransplantation.

En anden væsenlig forskel fra en traditionel BBL med fedt er, at vi med Sculptrakun tilføjer fylde, men man med en fedttransplantation også fedtsuger, dvs. fjerner fylde andre steder. Med et Sculptra Butt Lift kan vi derfor ikke fjerne fedtdepoter, kun tilføje fylde.

Alligevel kan Sculptra helt sikkert skabe en flot profil og form til ballerne.

Sculptra til hip dips

Sculptra mere udbredt brugt til lokal “spotbehandling” – for eksempel ved at udfylde små indhulinger, såsom de såkaldte “Hip dips” eller til at korrigere små ujævnheder i en BBL foretaget et andet sted.