KUNDEINFORMATION OM BEHANDLING MED COOLSCULPTING®

HVAD ER COOLSCULPTING, OG HVORDAN VIRKER DET? 

Hos AK Nygart bruger vi den teknologi til fedtfrysning, som hedder Coolsculpting. Det gør vi, fordi Coolsculpting er en FDA-godkendt og gennemtestet teknologi, der sikrer, at vi hjælper vores patienter med at opnå det bedste resultat.  

Fedtfrysningsproceduren CoolSculpting er en førende ikke-kirurgisk fedtreducerende behandling. Den benytter kontrolleret afkøling til at fjerne det genstridige fedt, som er vanskeligt, at slippe af med selv med diæt og motion 

CoolSculpting-proceduren leverer præcist kontrolleret afkøling målrettet mod fedtcellerne under huden. Behandlede fedtceller bliver krystalliseret (frosset), hvorved de ødelægges gradvist og forlader kroppen ved hjælp af kroppens naturlige udskillelsesproces. 

HVOR EFFEKTIV ER BEHANDLINGEN? 

Coolsculpting er ikke et quick fix. Du skal have tålmodighed, men de fleste oplever en forandring efter 8-16 uger. 

De fleste patienter får et tilfredsstillende resultat med Coolsculpting. Nogle patienter oplever en betydelig, mærkbar forbedring, mens andre kun oplever en beskeden effekt. For nogle patienter er én behandling tilstrækkelig, mens andre patienter kræver flere behandlinger på området. Der findes en lille procentdel, der ikke responderer på behandlingen. Vi kan ikke afgøre på forhånd, om du tilhører denne kategori, og derfor kan vi ikke stille garanti for resultatet. 

12 uger efter din behandling skal du komme til kontrol. Her tager vi nye fotos, som vi sammenligner med de billeder, vi tog før behandlingen. Hvis du ønsker endnu en behandling af samme område, kan du behandles igen efter 6-12 uger efter første behandling.  

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES? 

Behandlingen er velegnet til dig, der har normal vægt, men er generet af genstridige fedtdepoter. Forudsætningen for behandlingen er, at dine fedtdepoter kan komme ind i applikatoren. Det kan vi kun vurdere ved en forundersøgelse.  

GØR BEHANDLINGEN ONDT? 

Der kan forekomme smerter, når vi sætter applikatoren på. Smerterne aftager som regel efter 5-10 minutter. Du kan opleve, at huden spænder. Efter kort tid vænner huden sig til behandlingen, og generne forsvinder. 

Efter behandlingen vil huden være rød i op til en time. Der er risiko for blå mærker eller blodudtrækninger, men de forsvinder igen. Det er forskelligt, hvordan huden reagerer efter behandlingen. Huden kan være følelsesløs i en periode, og der kan opstå milde til moderate smerter. Vi anbefaler, at du husker at drikke lidt ekstra væske i dagene efter behandlingen. Nogle oplever hævelse, ømhed, prikken og kløe i huden de efterfølgende 10-20 dage. 

Op til 5 % oplever ‘late on set pain’. Det er en smerte, der kan opstå 3-4 dage efter behandlingen. Det kan opleves som en brændende, stikkende og prikkende smerte i det behandlede område. Det er en reaktion fra nerveenderne. Tilstanden kan vare i 5-7 dage. Vi anbefaler, at du binder noget stramt om området og eventuelt lægger noget kølende på huden. Tilstanden er aldrig permanent, men den kan føles ganske ubehagelig. 

Hvis du skulle opleve ’late on set pain’ efter en behandling, beder vi dig kontakte din behandler, så du kan få gode råd til, hvordan du skal forholde dig. 

ER DER RISICI FORBUNDET MED BEHANDLINGEN? 

Coolsculpting er en kontrolleret nedkøling af et fedtdepot, og det efterlader det øvrige væv uskadt. I enkelte tilfælde kan du få blå mærker, men de forsvinder igen. 

Hos AK Nygart bruger vi en Coolsculpting maskine fra Zeltiq. I modsætning til andre maskiner, der arbejder med samme koncept, har den et Anti Freeze Detective System, der kontrollerer, at huden ikke kommer i kontakt med kølepladerne. Anti Freeze Detective System sikrer, at huden ikke får forfrysningsskader under behandlingen. 

HVORNÅR KAN MAN IKKE BEHANDLES? 

 • Hvis du er overvægtig 
 • Hvis du er gravid eller ammende 
 • Hvis du har pacemaker 
 • Hvis du er insulinkrævende diabetiker 
 • Hvis du har Raynauds disease 
 • Hvis du har dårligt blodomløb eller nedsat lever- og nyrefunktion. 
 • Er ny opereret i området. Der skal gå mindst 1 år efter, du er blevet opereret, før vi kan behandle dig 
 • Hvis du har brok i området 
 • Hvis du har nye og røde strækmærker 

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN? 

Forinden din behandling, tages der billeder af de områder, der skal behandles. Billederne behandles fortroligt, og bruges kun til dokumentation. 

Vi begynder behandlingen med at optegne de områder, der skal behandles. Herefter lægger vi en geleplade over huden, placerer applikatoren, og sætter behandlingen i gang. 

Applikatoren fungerer via vakuum, og afkølingen sker med ned til minus 11 grader. Mens behandlingen foregår, er du alene på stuen. Du har mulighed for at tilkalde din behandler ved behov, men du har også ro til at læse eller arbejde. 

Når behandlingen er færdig, frakobler vi applikatoren. Nu er det behandlede område meget koldt, og fedtet er samlet til en hård masse. Afslutningsvis masseres området i 2 minutter.  

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN? 

Efter behandlingen med Coolsculpting er der ingen begrænsninger for, hvad du kan gøre resten af dagen. Du kan genoptage dine daglige aktiviteter, og også dyrke motion eller udføre hårdt arbejde. 

PRODUKTANBEFALING TIL DIN BEHANDLING 

For at optimere resultatet af din behandling anbefaler vi at du anvender vores Pure Body Boost og Pure Body Peel. Begge produkter styrker hudens elasticitet, virker opstrammende og fugtgivende og vil forbedre resultatet af din behandling.  

Du sparer 20% ved køb af produkterne i forbindelse med din behandling.  

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE 

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset behandling. Ved en personlig forundersøgelse på klinikken vil du sammen med vores specialuddannede kosmetiske sygeplejerske lægge en plan for, hvordan netop din behandling bør forløbe for, at du opnår det bedste resultat. 

Du er velkommen til, at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet. 

Efter informationen om Coolsculpting er givet både skriftligt og mundtligt, kan behandlingen finde sted. 

Ved eventuelt afbud skal kommende tider afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr. 

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57. Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter. 

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen. Rapporterne  

findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside. 

 

VIGTIG SIKKERHEDSINFORMATION 

 

Under indgrebet kan patienter, på behandlingsområdet, opleve fornemmelsen af, at det trækker, hiver og niver let. Der kan også opleves en følelse af intens kulde, prikken, svie, smerter samt kramper.1 Dette aftager efterhånden, som området bliver følelsesløst.1 

Efter proceduren omfatter typiske bivirkninger rødme, hævelse, bleghed, blå mærker, fasthed, prikken, svie, ømhed, kramper, smerter, kløe, hudfølsomhed og følelsesløshed. Følelsesløsheden kan vare i op til flere uger. Der kan opstå en fornemmelse af fylde bagerst i halsen efter submental behandling. Følgende sjældne og meget sjældne bivirkninger har følgende incidensrater (omtrentlige forekomster pr. antal behandlinger): paradoxical hyperplasi (1/3000 [0,033%]); sent forekommende smerter (1/6000 [0,017%]); alvorlige smerter (1/6000 [0,017%]); hyperpigmentering (1/11000 [0,009%]); frysebrænding (1/15000 [0,006%]); demarkation af behandlingsområde (1/20000 [0,005%]); vasovagale symptomer (1/30000 [0,003%]); subkutan induration (1/30000 [0,003%]); kold panniculitis (1/60000 [0,002%]) og brok (1/185000 [0,001%]).1,3  

CoolSculpting®-behandlingen er ikke velegnet til alle. Patienter bør ikke vælge CoolSculpting®-behandlingen, hvis de lider af kryoglobulinæmi, kold agglutinin-sygdom eller paroxysmal kold hæmoglobinuri.1 CoolSculpting®-behandlingen er ikke en behandling for overvægt.2 

Referencer: 

 1. Brugervejledning for Allergan Inc. CoolSculpting®-system. BRZ-101-TUM-EN4-K. August 2020. 
 1. FDA 510(K) Opsummeringsdokument. Tilgængeligt på: https://www.accessdata.fda.gov/cdrh_docs/pdf19/K193566.pdf [Tilgået november 2021]. 
 1. Allergan Inc. US CoolSculpting® Vigtig sikkerhedsinformation. November 2021. Tilgængelig på: https://www.coolsculpting.com/pdfs/CSC125713-v3-CoolSculpting-Important-Safety-Information.pdf [Tilgået november 2021] 

 

Kundeinformation om behandling med Coolsculpting – version 07-07-2024

Godkendt af Hans Christian Ring