Kundeinformation om Profhilo/Profhilo Body behandling

Profhilo/Profhilo Body består af stabiliseret, injicerbart hyaluronsyre, der opstrammer og forebygger slaphed i huden. Ud over at styrke og fugte huden har Profhilo/Profhilo Body også en remodellerende effekt på ældning af væv, der begynder at miste sin spændstighed.

Profhilo findes både til ansigt- og kropsbehandlinger, heraf navnet Profhilo Body. Produkterne har samme indhold, men Profhilo Body udgør en anelse større mængde til behandling, samt medfølgende ”bodypatches” og creme til den mest optimale efterbehandling.

SÅDAN VIRKER PROFHILO/profhilo body

Molekylerne i Profhilo binder væske til huden, hvilket hjælper hudens egen dannelse af kollagen, som opstrammer fin, kreppet hud. Behandlingen kan ligeledes have en gavnlig effekt på eksempelvis strækmærker.

Profhilo indeholder ikke bindinger som findes i klassiske fillers såsom Skinbooster. Profhilo er derfor et produkt der ikke giver øget volumen, men derimod genskaber hudens elasticitet og spændstighed.

ER PROFHILO/profhilo body FARLIGT?

Hyaluronsyre optages naturligt i vævet og giver fri passage for bl.a. ilt og hormoner.

Der kan forekomme blå mærker, hævelse og rødme i området, dette forsvinder nogle dage efter behandlingen.

I forbindelse med selve injektionen, kan det i meget sjældne tilfælde ske at der føres bakterier ind under huden, som kan skabe en infektion. Hvis du tidligere har haft herpesudbrud (forkølelsessår) i området, kan nålen fremprovokere en sådan reaktion. Denne reaktion kan forebygges ved brug af fx Aciclovir.

I meget sjældne tilfælde kan produktet blokere for et kar, og der kan opstå nekrose/dødt væv hvis ikke behandleren behandler med hyalase i det område blokeringen er opstået. Det er derfor vigtigt at du kontakter os hvis du oplever nogen af ovenstående komplikationer, da vi har den nødvendige ekspertise til at kunne behandle komplikationer.

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG?

Behandling med Profhilo er relativ ukompliceret og forløber næsten altid uden komplikationer. Dog vil brug af hovedpinepiller som fx Treo, Magnyl og Ibuprofen samt visse naturpræparater nedsættes blodets evne til at størkne, og dermed øge risikoen for blå mærker i forbindelse med behandlingen. Det anbefales at undgå disse præparater et par dage inden behandling.

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Området der skal behandles desinficeres, og med en meget tynd nål injiceres Profhilo i punktform i ansigt, på hals eller krop, hvorefter produktet spreder sig i vævet og frugter og opstrammer huden indefra. Vi anbefaler, at Profhilo bruges som kur af minimum to omgange med fire ugers mellemrum.

GØR BEHANDLINGEN ONDT?

Ved behandling med Profhilo/Profhilo Body, kan man mærke en stikkende, let sviende fornemmelse, som hurtigt aftager. Der er ikke behov for bedøvelse under behandlingen.

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN?

Du skal undgå at berøre det behandlede område i ca. 4 timer efter behandlingen af hensyn til infektionsrisiko. Herefter kan der lægges en let makeup. Ved behandling på kroppen, påsættes bandage efter behandlingen, så området holdes rent.

HVORDAN HAR JEG DET EFTER BEHANDLINGEN?

Du kan genoptage dit arbejde umiddelbart efter behandlingen og du har det sædvanligvis fint. Der kan forekomme hævelse, blåmærker og rødme af det behandlede område – det er helt normalt og forsvinder efter 1-3 døgn.

Indtil den første hævelse har lagt sig, bør det behandlede område ikke udsættes for kraftig varme som sol, sauna eller solarium. Vi fraråder ligeledes, at området nedkøles med is.

Hvis der opstår enten hævelse, rødmen, smerter eller varme i det behandlede område i den efterfølgende måned, kan det være et tegn på infektion. I givet fald skal du straks henvende dig til klinikken med henblik på evt. behandling.

Ved udbrud af forkølelsessår er det vigtigt at behandle med Zovir salve så tidligt som muligt.

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES?

Profhilo kan bruges til opstramning i ansigtet, af hals, håndrygge eller décolleté (brystet) samt til opstramning på kroppen.

ER DER HINDRINGER FOR BEHANDLINGEN?

Man bør ikke injicere Profhilo i områder med infektion, fx aktiv acne (bumser) eller herpes (forkølelsessår). I disse tilfælde bør du afvente, indtil infektionen forsvinder enten spontant eller ved behandling. Vi behandler ligeledes ikke med Profhilo hvis du er gravid eller ammer.

HVOR LÆNGE HOLDER PROFHILO?

Det er meget individuelt hvor længe produktet holder. Forventet holdbarhed af behandlingen er op til et år.

Det opbyggede resultat nedbrydes som aldringsprocessen fortsætter. Resultatets levetid er individuelt og styres af genetik og livsstilsfaktorer.

 

I alle behandlingstilfælde ses en stærkere og sundere hud, med dyb vævs hydrering

Produktet har en levetid i vævet på omtrent 28 dage. I denne tid stimuleres huden til dannelse af kollagen og elastin. Resultatet viser sig typisk i løbet af en uge og udvikles i takt med at hudkvaliteten forbedres.

 

Efter du har fået både skriftligt og mundtligt informationen om produktet, skal der minimum gå 2 dage før behandlingen kan finde sted ifølge den nye bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.

 

 

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57.

Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr.

Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen.

Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.

 

Patientinformation om behandling med Profhilo/Profhilo Body  – version 21-09-2022