Sommerferie og brystforstørrelse: Disse 4 ting skal du vide inden du tager afsted

Udgivet D. 19. juli 2019

Sommeren er en populær tid at få lavet brystforstørrelse i, da bikinien måske ikke sidder helt så godt som den kunne gøre rundt om barmen. Men sommer betyder også sol og pool for mange kvinders vedkommende.

Men hvordan er det lige med brystforstørrelser og sommeraktiviteter? Vi har spurgt vores kirurg, Jesper Trilliggaard, som nogle gode råd:

1. Kan jeg køre på bilferie efter min brystforstørrelse?

Anbefaling: Lad andre køre bilen i de 2 første uger. I de første dage fraråder vi absolut, at du selv kører bil.

Kirurg Jesper Trillingsgaard forklarer: “Det er vigtigt, at medicinen fra narkosen er ude af kroppen før man kører bil. Og får man stærkere smertestillende medicin mærket med en rød trekant, må man ikke køre bil. Endvidere er det vigtigt, at man kan reagere normalt på en akut situation i trafikken, så det kirurgiske indgreb ikke hindrer dette.”

2. Må jeg tage ud og flyve efter min brystforstørrelse?

Anbefaling: Ja, det må du i princippet godt. Men er det det smarteste at gøre lige efter en operation? Svaret er nej.

Kirurg Jesper Trillingsgaard forklarer: “Man må gerne flyve efter en BFO, men det vil altid være fornuftigt ikke at tage for langt væk fra klinikken hvor man er opereret de første par uger, hvis der skulle opstå et problem der kræver hjælp.”

video

3. Må jeg gå i solen med mine nye ar?

Anbefaling: Ja, men du skal beskytte arrene mod sol det første år. Brug solfaktor + 50 og UV top, hvis du alligevel solbader.

Kirurg Jesper Trillingsgaard forklarer: “Solbeskyttelsescreme er gavnligt, de det blokerer for ultraviolette stråler, som medvirker til solforbrænding af huden, over for hvilket ar kan være ekstra sårbare. Det skyldes, at nye ar ofte har lysere pigmentering end resten af huden. Dette gælder naturligvis mest i sommermånederne, hvor man eksponerer huden for solen.”

4. Må jeg bade i havet og i poolen med mine nye bryster?

Anbefaling: Du må først gå i svømmehal eller bade i havvand, når såret er helt lukket. Det er typisk efter 4-6 uger.

Kirurg Jesper Trillingsgaard forklarer: “Hvis arret ikke er fuldstændig helet, kan det være indgangsport for bakterier, som kan medføre infektion.”