Tør jeg blive bedøvet?

Udgivet D. 30. marts 2019

Overvejer du at få lavet nye bryster, en maveskindsoperation, ansigtsløft eller noget helt tredje, men er bange for at blive fuldbedøvet? Så er du ikke alene, for det er helt almindeligt at være bange for ikke at vågne op igen efter narkosen, eller at du skal vågne op under operationen. Læs her, hvordan en bedøvelse foregår hos AK Nygart, så du ikke længere skal bekymre dig.

Ved alle større kirurgiske indgreb, herunder brystforstørrende operationer, skal du i fuld bedøvelse. Det indebærer, at du sover dybt og ikke kan mærke smerter under operationen. Hos AK Nygart er det en speciellæge i anæstesiologi (et medicinsk speciale, som blandt andet omfatter narkose og smertebehandling), der bedøver dig.

FORBEREDELSEN

Inden du skal opereres taler du med den anæstesilæge, som skal bedøve dig. Her vil du blive udspurgt om allergi, højde, vægt m.m., og anæstesilægen vil vurdere dine luftveje. Du vil også få mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål eller bekymringer, du har i tilknytning til narkosen.

Se Anna Due tale med narkoselægen her.

BEDØVELSEN

Når du skal bedøves, får du lagt et drop i armen. Anæstesilægen giver dig den medicin, der får dig til at sove gennem droppet. Sovemedicinen virker hurtigt og efter den er givet, når de fleste ikke at tælle til ti, før de sover. Under operationen får du løbende smertestillende medicin i droppet, og anæstesilægen overvåger din vejrtrækning og ilttilførsel.

Mod slutningen af operationen tilpasser anæstesilægen medicinen, så du stille og roligt vågner, når operationen er færdig. Du kan godt være lidt ’groggy’ efterfølgende, men du vil ikke have ondt. Anæstesilægen fortsætter med at overvåge dig, indtil du trækker vejret selv. Derefter overflyttes du til vores opvågningsafdeling, og her vil vores opvågningssygeplejerske fortsat passe på dig indtil du er klar til at tage hjem.

ER DER GRUND TIL BEKYMRING?

I dag er sikkerheden omkring bedøvelser meget høj, og dødsfald som følge af bedøvelsen er ekstremt sjældne. Anæstesi er et af de områder indenfor den medicinske verden, som har gennemgået de største ændringer i løbet af de sidste 50 år. I dag stilles der meget høje krav til avanceret udstyr, så vores anæstesilæge kan overvåge patientens vejrtrækning og ilttilførsel både under og efter operationen. Det opfylder vi selvfølgelig hos AK Nygart, så du er i sikre hænder.

Læs mere om, hvordan du forbereder dig til bedøvelsen her.

 

Podcast om narkose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *