6 fordele ved permanent hårfjerning (og 3 ulemper)

Udgivet D. 17. oktober 2022
fordele og ulemper ved hårfjerning

Permanent hårfjerning med laser har altid været en rigtig populær behandling blandt både mænd og kvinder – og det er der ikke noget at sige til. For nogen er det rent kosmetisk, at de ønsker at slippe for hårvækst. For andre er det den irriterende gene ved indgroede hår og røde knopper der får dem til at vælge hårfjerning med laser.

Uanset hvad grunden er, så er hårfjerning med laser en behandling med rigtig mange fordele, og faktisk kun få ulemper.

Vi gennemgår dem her:

Fordele ved permanent hårfjerning med laser

1. Hårfjerning med laser er utroligt effektivt, da laseren destruerer aktive hårsække én gang for alle

Når vi behandler dig med vores IPL-laser til hårfjerning, så rammer lyset i laseren pigmentet i hårsækkene. Metoden  bygger på at omdanne lys til varme. Ved kortvarigt at opvarme hårsækken til 70 grader celsius, destrueres hårsækken for altid.

2. Behandlingen er mindre smertefuld end fx voksning

Smerte er altid individuelt, men mange af vores kunder fortæller, at de synes voksning er mere smertefuldt end hårfjerning med laser. Vi plejer at sammenligne smerten ved laserhårfjerning med et svirp med en elastik på huden. Den gode nyhed er, at jo flere behandlinger du har fået, jo mindre ondt vil behandlingen gøre, da vi gang for gang tynder ud i antallet af hårsække.

3. Med laserbehandling undgår du indgåede hår og røde knopper efter barbering

Indgroede hår og røde knopper er en af de gener ved barbering vores kunder er mest trætte af. Når du barberer dig kan du risikere at få bakterier ned i dine hårsække, som gør at hårsækken stoppes til og giver de ubehagelige knopper og indgroede hår. Med laserhårfjerning bliver du fri for alt dette, da du jo efter dit hårfjerningsforløb ikke længere behøver at barbere dig.

4. Metoden er fri for kemikalier og dermed bedre for kroppen end fx hårfjerningscreme

Udover barbering og voks findes der også hårfjerningscreme, der kan bruges til at slippe for uønsket hårvækst. Hvis ikke ingredienslisten på hårfjerningscremen overbeviste dig om at det ikke er det mest naturlige du kan smøre på huden, så burde lugten af kloak fra creme gøre det.
Med vores IPL laserhårfjerning får du ingen kemikaler eller cremer smurt på huden. Maskinens lysteknologi gør det hele for dig.

5. Du sparer en masse tid i dagligdagen

En grunding barbering eller epilering tager tid – tid, du måske ikke lige har om morgenen, når du skal gøre dig klar. Og hårene vokser hurtigt ud igen, så der går ikke mange dage før du skal gøre det hele igen. Når du får lavet hårfjerning med laser slipper du for alt dette. Selvom vi estimerer et behandlingsforløb til at kræve 6-10 behandlinger, så har du hårfri perioder mellem hver behandling, hvor du helt slipper for at bruge tid på at bekymre dig om uønsket hår.

6. Du får babyblød hud

Du vil opleve at få en babyblød hud og slippe af med skyggen af hårsække under armene, samt jordbærben, som nogen kalder det, når man fortsat kan se hårsækkene på benene efter barbering.

Ulemper ved permanent hårfjerning med laser

1. Flere behandlinger er ofte nødvendige, da hårfjerning med laser kun fjerner eksisterende hår

Vi kalder det for permanent hårfjerning, men det ville være mere korrekt at kalde det permanent hårreduktion. Du kan nemlig have underliggende hår, der ligger i dvale, og derfor vil der i de fleste tilfælde komme 1-2 årlige vedligeholdelsesbehandlinger på tale. De enkelte hårsække, der kan komme i vækstfase efter dit behandlingforløb er afsluttet, er ikke nogen der typisk generer vores kunder, når først de er kommet af med den tætte, stride hårvækst.

2. Du må ikke få sol på de områder, der skal behandles i 4 uger inden og 4 uger efter laserbehandling

En ulempe ved hårfjerning med laser er, at du ikke må udsættes for sol på det område, vi skal behandle, i nogle uger før og efter behandlingen. Derfor siger vi typisk, at sommeren ikke er en god periode for permanent hårfjerning, og her holder de fleste også en pause. Med det sagt kan du godt fortsætte med at få behandles områder som armhuler og bikinilinje i sommermånederne, hvis du ikke decideret ligger og solbader.

3. Laser giver det bedste resultat på lys hud med mørke hår

På grund af den måde vores IPL laser til hårfjerning virker, så er behandlingen mest effektiv på dig der har en lys hudtone og mørke hår. Hvis vi skal se lidt positivt ved denne ulempe, som kun er en ulempe for nogen, så er det typisk også vores kunder med lys hud og mørke hår der føler sig mest generet af deres uønskede hårvækst.

Har du en mørkere hudtone kan du sagtens behandle dig – det kræver dog altid, at dine hår har pigment, og dermed ikke er for lyse.