Brystforstørrelse og ar: Sådan passer du bedst på dine ar efter operationen

Udgivet D. 8. marts 2021

Efter en brystforstørrelse er det vigtigt at tage sig ordentligt af sine ar for at sikre korrekt heling og minimal ardannelse. Vil du gerne sikre dig, at dine operationsar bliver så fine og tæt på usynlige som muligt? Vi har samlet vores bedste råd til hvordan du plejer dine ar efter en brystforstørrelse – fra dag 1 efter operationen og indtil de er helt helet.

 

Pleje af ar 1-14 dage efter operationen

Hold arret rent og tørt

Efter operationen får du tape på dine ar. Tapen skal du lade sidde på dine ar indtil den første kontrol hos din sygeplejerske som ligger 10-14 dage efter din operation.

Undgå at udsætte snittet for vand, indtil det er helt helet. Når du tager dit første bad efter operationen skal du lade det brune tape blive siddende på dine ar. Efter badet tørrer du dig forsigtigt med et rent håndklæde eller du kan føntørre på tapen.

Vi anbefaler, at du bruger tape på dine ar så længe arrene fortsat er røde. Typisk vil dette være i cirka 3 måneder efter operationen. I denne periode skal du skifte din tape hver 3. dag.

 

Smør dine ar med Recovery Creme

Når sårskorpen er faldet af dine ar kan du smøre dem med en plejende creme – vi anbefaler vores egen Recovery Creme fra AK Skincare. Cremen er specialudviklet til friske operationsar. Cremen vil holde dine ar fugtige, og hjælper dermed huden med at få de bedste ophelingsbetingelser.

Du kan smøre dine ar med cremen dagligt eller efter behov. Når cremen er trængt ind i huden kan du med fordel dække arrene med det tape, vi har givet dig med hjem efter operationen.

 

Undgå sol på arrene

Det er vigtigt at undgå at udsætte arrene or direkte sollys i det første år efter operationen, da dette kan føre til hyperpigmentering og ujævn heling.

Vi anbefaler at du smører arrene med solcreme faktor 50 og/eller bruger tape på arrene når du solbader.

 

Ar-behandling med Frax- og IPL-laser

Ønsker du en yderligere og mere intensiv ar-behandling anbefaler vi Frax-laser og IPL i en kombinationsbehandling, når sårskorpen er faldet af.

Mens IPL-laseren går ind og reducerer rødmen i arret, så arbejder Frax-laseren på selve hudstrukturen i arret. Sammen har de en effekt på dit ar, hvor både farve og hudkvalitet bliver forbedret.

Du kan få en forebyggende behandling allerede 14 dage inden operationen, men ellers anbefaler vi at du får behandlet dine ar med Frax og IPL 3-5 gange efter operationen, fra den tid sårskorpen er faldet af.

Ps. Præcis samme fremgangsmåder og anbefalinger til behandlinger er gældende, hvis du har fået lavet et brystløft, en maveplastik eller lignende. Se priserne for ar-behandling her.

Pps. Du kan høre vores speciallæge Berit Lavik fortælle om ar-behandling med laser i podcasten her:

Ved at følge disse tips og passe godt på dine ar, kan du hjælpe med at sikre korrekt heling og minimal ardannelse efter din brystforstørrende operation. Husk, at restitutionstiden varierer fra person til person, og din kirurg vil give dig specifikke plejeinstruktioner til din heling.