Ny regel kræver lægevurdering før laserbehandlinger: Styrker patientsikkerhed og kvalitet

Udgivet D. 31. oktober 2023

En nylig ændring i reglerne for kosmetisk behandling i Danmark skaber potentielt store forandringer i skønhedsindustrien. Nu er det nemlig obligatorisk, at man skal se en læge for at få stillet en indikation, inden man kan modtage laserbehandlinger for karsprængninger og hudforyngelse. Dette skift markerer en vigtig milepæl i bestræbelserne på at øge patientsikkerheden og hæve kvaliteten af kosmetiske behandlinger.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er målet med denne ændring at beskytte patienterne ved at sikre, at laserbehandlinger udføres på den mest sikre og effektive måde. Ved at kræve lægevurdering vil patienterne have mulighed for at drøfte deres forventninger og behandlingsmuligheder direkte med en læge, der kan foretage en præcis vurdering af deres hudtilstand og anbefale den mest hensigtsmæssige behandlingsplan.

Berit Lavik, som er kosmetisk ansvarlige læge hos AK Nygart, udtaler: “Denne ændring i reglerne er en positiv udvikling for både patienter og branchen som helhed. Ved at involvere læger i beslutningsprocessen kan vi sikre, at behandlingen er skræddersyet til hver enkelt patients behov og undgå unødvendige risici, hvor f.eks. hudkræft bliver overset.”

Hos AK Nygart opfordrer vi sammen med Sundhedsstyrelsen alle til at vælge klinikker, der overholder de nye retningslinjer og har kvalificerede læger til at stille indikationerne. Det forventes, at denne ændring vil forbedre den generelle patientsikkerhed og styrke tilliden til kosmetiske procedurer.