Patientinformation om ørekirurgi

HVORFOR ØREOPERATION?

Flyveører er hyppigt forekommende og skyldes en afvigende form af brusken i det ydre øre. Det er en operation, der normalt foretages i børnehavealderen eller starten af skolealderen. Nogle får også foretaget operationen på et senere tidspunkt i livet.

 

FORUNDERSØGELSEN – Hvad skal du have lavet?

Forud for operationen skal du først til forundersøgelse hos vores plastikkirurg. Her taler du med kirurgen om dine forventninger, kirurgen vurderer dine ører, og du får en grundig gennemgang af dine muligheder – og de risici, der altid er ved en operation. Endelig spørger kirurgen til dit helbred for at sikre, du er egnet til indgrebet.

Bemærk blot, at du ifølge loven først kan give dit samtykke til operationen og blive opereret, når du har haft 7 dages betænkningstid efter forundersøgelsen.

Til forundersøgelserne hos plastikkirurgen anbefaler vi, at du lader børnene blive hjemme. Vi har ofte oplevet, at patienten har svært ved at koncentrere sig, når børnene er med. Hos AK Nygart sætter vi en ære i at give så grundig en faglig og personlig vejledning som muligt.

Husk at der maximalt kan være 2 personer til forundersøgelse ad gangen. Er I flere, der ønsker forundersøgelse og gerne vil have en pårørende med, må I derfor booke tider uafhængigt af hinanden.

HVORDAN FOREGÅR OPERATIONEN?

Operationen kan normalt foretages i lokalbedøvelse. Eftersom vi ofte kan være nødsaget til at give patienterne en let rus skal du faste fra midnat.  Du modtager en e-mail dagene op til operationen med fasteregler og mødetid.

Lokalbedøvelsen lægges i og omkring øret og herefter lægger kirurgen et snit i huden på bagsiden af ørerne, så brusken frilægges. Herefter formes og skæres brusken, så den falder til i den nye form. Det er meget vigtigt, at man får ændret bruskens form, idet man ikke kan tvinge brusk i en ny form senere. Operationen varer ca. 1 time. Snittet bag ørerne syes sammen med tråde, som ligger skjult bag øret. Men for at fastholde brusken i sin nye form, sættes også nogle tråde på forsiden af øret, som er synlige. Sidst anlægges et pandebånd, der skal blive på. Du skal anvende pandebåndet første uge dag og nat og derefter en uge mere blot om natten. Efter en uge møder du på klinikken til kontrol.

ER DER BIVIRKNINGER OG KOMPLIKATIONER FORBUNDET MED OPERATIONEN?

  • Blødning: Der er altid en risiko for efterblødning og blodansamling forbundet med enhver form for kirurgi, hvilket i nogle tilfælde kræver operativ udtømning. ’
  • Betændelse: Der kan opstå betændelse, men det ses meget sjældent.
  • I sjældne tilfælde har operationen ikke den ønskede effekt, og det kan være nødvendigt at re-operere for at få lagt ørene helt ind.
  • Skævhed: Det kan ske, at der kommer en vis skævhed, og det ene øre sidder længere inde end det andet. Dette kan også korrigeres ved et operativt indgreb.

HVORDAN HAR DU DET EFTER OPERATIONEN?

I timerne efter operationen virker lokalbedøvelsen stadig, men når den forsvinder, kan du mærke smerter. Det kan være nødvendigt at tage Panodil 500 mg, 2 stk. op til 4 gange dagligt. Efter den første nat er disse smerter dog oftest aftaget igen. Som nævnt er der krav om forbinding de første 2 uger efter operationen. Du kan bade efter første dag, så længe du sørger for at forbindingen forbliver tør. Du skal i øvrigt tage det roligt, og undgå sport og voldsomme bevægelser den første uges tid. De første dage skal du sove med hovedet højt. Sygemelding kan variere fra et par dage til en uges tid. Du skal anvende hue de første par måneder, hvis det er koldt i vejret.

Holdbarheden af denne operation er livslang.

 

OBLIGATORISK PATIENTFORSIKRING

Regeringen har besluttet, at alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Derfor skal du betale et obligatorisk tillæg til din operation på 1.000 kr. Læs mere på pris-siden.

Vi modtager kun kunder over 18 år hos AK Nygart.

Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr.

Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen.

Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.

SPØRGSMÅL TIL ALT OMKRING MIN OPERATION

Du er altid velkommen til at rette henvendelse til klinikken, hvis du har spørgsmål vedrørende operationen, udfyldning af låneansøgning, forløbet hos AK Nygart etc. Du kan enten skrive til mail@nygart.dk eller ringe på tlf. 70275757.

Patientinformation om Ørekirurgi – version 22-08-17

Har du fundet den behandling, du ønsker?

Book tid til en uforpligtende forundersøgelse nu.

BOOK NU