Efter operationen: Fjernelse af brystimplantater

Her finder du råd og vejledning om det du kan forvente i efterforløbet af din operation, fra dag 1 og frem til den afsluttende kontrol ca. 3 måneder efter du er blevet opereret.

Er du i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os på TLF. 70 27 57 57.

1. DAG EFTER UDSKRIVNING

Du kommer hjem samme dag, som du er blevet opereret. Da operationen er foregået i fuld narkose, vil du være træt og mat det første døgn, og du kan have kvalme og føle dig svimmel. Derfor anbefaler vi, at der er  en voksen person hos dig i de første 24 timer.

Det er vigtigt, at du holder øje med blødning fra brystet i de første døgn. Skulle der opstå blødning i brystet, som er en sjælden komplikation, kontakt da kirurgen, som har opereret dig med det samme, uanset tidspunkt på døgnet. Telefonnummeret står på udskrivningspapiret.

I den første tid efter operationen skal du sørge for at få rigeligt hvile og tillade kroppen at bruge al energi på restitution. Det er dog vigtigt, at du i dag- og aftentimerne går en lille tur rundt i stuen ca. en gang i timen. Det er for at huske kroppen på, især dine muskler og tarme, at du ikke er syg, men er i en ophelingsfase. Du kan drikke og spise som du plejer, men undgå alkohol og tobak. Du må ikke tage yderligere smertestillende medicin, uden at det er aftalt med kirurgen.

Mange kan være lidt forkvalmede efter narkosen, og nogle patienter oplever også enkelte opkastninger. Skulle du opleve langvarig kvalme og flere opkastninger, er du velkommen til at kontakte os.

Om aftenen på operationsdagen ringer kirurgen til dig for at høre, hvordan du har det. Dagen efter kontaktes du af en sygeplejerske.
Før du tager hjem vil du blive tilset af plastikkirurgen, der har foretaget operationen. Sammen med sygeplejersken vil han sikre sig, at du har fået svar på alle dine spørgsmål.

2. OG 3. DAG EFTER OPERATIONEN

Husk at bevæge dig i dag- og aftentimerne, det er ikke godt for dig at være sengeliggende. Hvis du ikke har gang i maven 2. dagen efter operationen, anbefaler vi, at du fx drikker sveskejuice, tager Dulcolax eller Movicol, som du kan købe i håndkøb.

7. TIL 10. DAG EFTER OPERATIONEN

Du får udleveret kontroltid på operationsdagen og det er vigtigt, at du følger de anbefalinger opvågningssygeplejersken har givet dig inden du tog hjem. Ved din kontrol bliver du informeret yderligere om, hvad der gælder for dig. Er du i tvivl, kontakter du os.

12. TIL 14. DAG EFTER OPERATIONEN

Den næste tid og frem til den afsluttende kontrol skal du sørge for, at arret har gode og rene ophelingsbetingelser. Beskyt arret så længe der er sårskorpe på med lidt rent gaze, og sørg altid for høj hygiejne.

3 MÅNEDER EFTER OPERATIONEN

Ved den afsluttende kontrol evalueres resultatet og forløbet, og der tages efterbilleder af dine nye bryster. Du kan få tilsendt før- og efterbillederne, hvis du ønsker. Det er vigtigt, at du kommer til den afsluttende kontrol, da billederne der tages her, både er dokumentation for dig og os.

TAK FORDI DU VALGTE AT FÅ FORETAGET DIN OPERATION HOS AK NYGART

VÆRD AT HUSKE MED HENSYN TIL:

Bil

Lad andre køre bilen den førsteuge. I de første dage fraråder vi absolut, at du selv kører bil.

Søvn

Sov udelukkende på ryggen den første uge.

Sport

Du kan genoptage sport efter et par uger. Husk at starte langsomt op.

Svømning

Du må først gå i svømmehal eller bade i havvand, når såret er helt lukket. Det er typisk efter 4-6 uger.

Løft

Undgå at løfte dine børn eller andre tungere løft de første par uger.

Sol

Beskyt arrene mod sol det første år. Brug solfaktor + 50 og UV top, hvis du alligevel solbader.

Ar

Beskyt arrene mod sol det første år. Brug solfaktor + 50 og UV top, hvis du alligevel solbader. Sol giver hvide ar. Når sårskorperne er helt væk og huden er helet kan du evt. smøre dine ar med E- vitamin salve, Bio-oil eller andet plejeprodukt.

Rygning

Undgå rygning. Rygning øger risiko for infektion, langsom opheling og grimme ar.