Efter operationen: Fjernelse af brystimplantater

Her finder du råd og vejledning om det du kan forvente i efterforløbet af din operation, fra dag 1 og frem til den afsluttende kontrol ca. 3 måneder efter du er blevet opereret.

Er du i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os på TLF. 70 27 57 57.

1. dag efter operationen

Du kommer hjem samme dag, som du er blevet opereret. Er operationen er foregået i fuld narkose, vil du være træt og mat det første døgn, og du kan have kvalme og føle dig svimmel. Derfor anbefaler vi, at der er en voksen person hos dig i de første 24 timer.

Du har fået udleveret kontroltid på operationsdagen og det er vigtigt, at du følger de anbefalinger opvågningssygeplejersken har givet dig. Her har du også information ang hvornår du kan tage bad og hvilken type forbinding du har fået på og hvornår denne skal skiftes.

Det er vigtigt, at du holder øje med blødning fra brystet i de første døgn. Skulle der opstå blødning i brystet, som er en sjælden komplikation, kontakt da kirurgen, som har opereret dig med det samme, uanset tidspunkt på døgnet. Telefonnummeret står på udskrivningspapiret.

I den første tid efter operationen skal du sørge for at få rigeligt hvile og tillade kroppen at bruge al energi på restitution. Det er dog vigtigt, at du i dag- og aftentimerne går en lille tur rundt i stuen med jævne mellemrum. Det er for at huske kroppen på, især dine muskler og tarme, at du ikke er syg, men er ved at hele op. Du kan drikke og spise som du plejer, men undgå alkohol og tobak. Du må ikke tage yderligere smertestillende medicin, uden at det er aftalt med kirurgen.

Mange kan være lidt forkvalmede efter narkosen, og nogle patienter oplever også enkelte opkastninger. Skulle du opleve langvarig kvalme og flere opkastninger, er du velkommen til at kontakte os.

Før du tager hjem vil du blive tilset af plastikkirurgen, der har foretaget operationen. Sammen med sygeplejersken vil han sikre sig, at du har fået svar på alle dine spørgsmål.

Hvis operationen er foregået i fuld bedøvelse ringer kirurgen til dig om aftenen, for at høre hvordan du har det.  Dagen efter kontaktes du af en sygeplejerske.

2. og 3. dag efter operationen

Husk at bevæge dig i dag- og aftentimerne, det er ikke godt for dig at være sengeliggende. Hvis du ikke har gang i maven 2. dagen efter operationen, anbefaler vi, at du fx drikker sveskejuice, tager Dulcolax, Magnesia eller laxoberal dråber, som du kan købe i håndkøb.

7.til 10.  dag efter operationen

Du får udleveret kontroltid på operationsdagen og det er vigtigt, at du følger de anbefalinger opvågningssygeplejersken har givet dig inden du tog hjem. Ved din kontrol bliver du informeret yderligere om, hvad der gælder for dig. Er du i tvivl, kontakter du os.

12. til 14. da efter operationen

Den næste tid og frem til den afsluttende kontrol skal du sørge for, at arret er rene og tørre.

3 måneder efter operationen

Ved den afsluttende kontrol evalueres resultatet og forløbet, og der tages efterbilleder af dine nye bryster. Du kan få tilsendt før- og efterbillederne, hvis du ønsker. Det er vigtigt, at du kommer til den afsluttende kontrol, da billederne der tages her, både er dokumentation for dig og os.

Værd at huske:

AKTIVITET OG SPORT: Du kan genoptage let træning efter 3-4 uger. Høj intensitet sport anbefales  tidligst efter 6 uger. Husk at starte langsomt op.

SVØMNING: Du må først gå i svømmehal eller bade i havvand, når såret er helt lukket. Det er typisk efter 4-6 uger.

LØFT: Undgå tungere løft de første 3 uger.

SOL: Beskyt arrene mod sol det første år. Brug solfaktor + 50 og UV top, hvis du alligevel solbader. Sol giver hvide ar.

AR: Når sårskorperne er helt væk og huden er helet kan du smøre dine ar med et plejeprodukt. Vi anbefaler Cure Recovery Cream fra AK skincare. Den kan købes i alle vores klinikker.

RYGNING: Undgå rygning. Rygning øger risiko for infektion, langsom opheling og grimme ar.

SØVN: Ingen restriktioner.

BIL: Så længe du tager medicin med advarselstrekant må du absolut ikke køre bil. Du skal bruge sikkerhedssele som vanligt.

Tak fordi du valgte at få foretaget din operation hos AK Nygart