KUNDEINFORMATION OM BEHANDLING AF KARSPRÆNGNINGER MED ELLIPSE® IPL

HVAD ER ELLIPSE® IPL, OG HVORDAN VIRKER DET? 

Ellipse udsender korte impulser af meget intenst lys, såkaldt Pulserende Højenergilys, inden for det synlige spektrum. Foreløbige undersøgelser viser, at Ellipse® er mere effektiv og mere hudvenlig end de klassiske lasere, som hidtil har været anvendt til behandling af blodsprængninger. 

Lyset opfanges af blodets røde farvestof hæmoglobin og lysenergien omdannes inden for millisekunder til varmeenergi. Varmen, som udvikles inde i karsprængningen, nedbryder karvæggen. 

Inden lyset rammer karsprængningen, skal det igennem huden. Jo lysere huden er, des mere lysenergi vil der sætte sig i karret, og modsat: Jo mørkere huden er, des mindre lysenergi vil der blive afsat i huden. Vinterbleg hud opnår altså bedst effekt med Ellipse/IPL. 

HVOR EFFEKTIV ER BEHANDLINGEN? 

Du vil som regel allerede efter første behandling kunne se en tydelig reduktion af karsprængningerne. 

Mængden og typen af karsprængninger er afgørende for, hvor mange behandlinger du skal have for et tilfredsstillende resultat. 

Ved behandling af karsprængninger i ansigtet skal du regne med 1–4 behandlinger med ca. 1 måneds interval. En realistisk forventning til behandlingen er en reduktion af karrene på ca. 80-90%. 

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES? 

Hyppigst behandles næse, kinder og bryst. 

GØR BEHANDLINGEN ONDT? 

Lysimpulserne mærkes som varme prik i huden. Derefter kan man føle en varm fornemmelse, og der kan komme en let kløe i nogle minutter efter behandlingen. 

ER DER RISICI FORBUNDET MED BEHANDLINGEN? 

Lyset, som Ellipse danner, er udelukkende i det såkaldte røde spektrum. Der forekommer ingen farlig (ioniserende) stråling som for eksempel ultraviolet lys. Som ved al laserbehandling eller højenergi-lysbehandling af hud er der en minimal, men potentiel risiko for forbrænding med evt. efterfølgende ar dannelse. 

HVORNÅR KAN MAN IKKE BEHANDLES? 

  • Hvis du er i behandling med medicin, der øger lysfølsomheden (fx visse malariamidler, tetracyklinpræparater og klorpromazin-derivater)  

Patienter, som behandles med disse typer præparater, kan eventuelt efter aftale med behandlende læge holde pause i ca. 1 uge inden Ellipsebehandlingen. 

  • Hvis du er gravid 

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG? 

  • Du skal møde til behandling fri for make-up i det hudområde, der skal behandles 
  • Du må ikke solbade, tage solarium eller bruge selvbruner 4 uger inden behandlingen samt 4 uger efter 

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN? 

Forinden din behandling, tages der billeder af de områder, der skal behandles. Billederne behandles fortroligt, og bruges kun til dokumentation. 

Du får beskyttelsesbriller på inden behandlingen. Laserhovedet er en 1 x 5 cm glaskrystal. Krystallet placeres på huden i en kold og klar gel, og fra krystallens hoved føres lysstrålen til huden. Alle kar inden for området påvirkes af lyset. Hele området med karsprængninger behandles hver gang. 

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN? 

Der kræves normalt ingen efterbehandling. I modsætning til den gammeldags laser får du ikke blå mærker efter behandlingen. 

Huden i det behandlede område kan hæve lidt, og blive rød og varm. Du kan ligeledes få en svidende let brændende fornemmelse i huden. Det skyldes, at der i karvæggen sidder celler, der indeholder et stof, der hedder histamin. Disse celler bliver ødelagt samtidig med karvæggen, og histaminet trænger ud i vævet, og giver den svidende fornemmelse. 

Alle disse gener forsvinder i løbet af nogle timer eller dage. De kan lindres med fx kolde omslag. I sjældne tilfælde kan hævelsen være mere udtalt. Dette ses specielt efter første behandling, hvor mange kar ødelægges på én gang.  

Når man behandler karsprængninger i et område med fx fregner eller hår, kan fregnerne eller håret forsvinde; i visse tilfælde permanent. 

Solbadning og solarium bør undgås i mindst 30 dage efter behandlingen.  

Du kan lægge make-up på huden umiddelbart efter behandlingen. 

Der vil fortsat kunne komme karsprængninger, afhængig af arv og miljø, og ikke mindst afhængig af, hvordan du i øvrigt behandler din hud. Det er muligt, at gentage behandlingen flere gange. 

PRODUKTANBEFALING TIL DIN BEHANDLING 

AK Produkter: 

For at optimere resultatet af din behandling anbefaler vi vores Pure Antioxidant Créme (705 kr.) og Pure Epicalm Serum (760 kr.) Begge produkter styrker hudens barriere, beroliger og opstrammer huden og vil forbedre resultatet af din behandling.  

Du sparer 20% ved køb af produkterne i forbindelse med din behandling.  

ZO Skin Health: 

 Post Procedure Bundle – Redness 

Denne indeholder: Gentle Cleaner (60 ml.), Hydrating Creme(58g.), Rozatrol Accelerated og en toilettaske. Alt til en pris på 1000kr.  

Vi anbefaler altid at du får en uforpligtende snak med en af vores specialister, da en komplet hudplejerutine er det absolut bedste for at give dig den mest optimale effekt af dine produkter. 

 

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE 

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset behandling. Ved en personlig forundersøgelse på klinikken vil du sammen med vores virksomhedsansvarlige læge lægge en plan for, hvordan netop din behandling bør forløbe for, at du opnår det bedste resultat. 

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet. 

Efter informationen om karsprængninger med IPL er givet både skriftligt og mundtligt, kan behandlingen finde sted. 

Ved eventuelt afbud skal kommende tider afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr. 

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til, at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57. Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter. 

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen. Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside. 

 

Kundeinformation om behandling af karsprængninger med Ellipse (IPL) – version 06-10-2023