Sveder du meget? Behandlingen her kan hjælpe dig

Udgivet D. 27. januar 2023

Både følelsen af sved og lugten af sved kan være to ting man for alt i verden vil undgå. Måske du er selvbevidst om, hvordan du lugter, eller hvor meget du sveder. Det kan være så anstrengende, hvis det sker på arbejdet eller i andre sociale sammenhænge.

Vores svedbehandling hjælper dig, som (ligesom mange andre) oplever at svede for meget.

Så du kan godt duppet sveden af panden og ånde lettet op nu.

Sved er en naturlig proces, der holder vores krop kølig, når den bliver for varm

I sagens natur er sved en ganske naturlig proces, som holder kroppen kølig. Når du sveder, frigiver din krop vand, salt og andre mineraler, som bliver skyllet ud gennem porerne. Således er sved kroppens måde at køle sig selv ned på. Denne proces regulerer din kropstemperatur, og det er derfor, at du sveder mere i varmere vejr. Det er i for sig en god ting.

… Men nogle mennesker sveder mere end gennemsnittet

Hvis du er en af dem, som sveder mere end gennemsnittet, har du nok oplevet at blive ængstelig eller føle dig utilpas på grund af den voldsomme svedproduktion. Bare rolig. Med vores svedbehandling kommer du ikke til at stå i de situationer igen.

Vores læge, der jævnligt behandler kunder med overdreven svedproduktion, fortæller: “Svedige håndflader og andre problemer i forbindelse med sved kan være invaliderende. Det er ikke bare ubehageligt – det kan påvirke ens selvtillid, når man står i pressede situationer, hvor sveden kan komme piblende.

Derfor kan en injektionsbehandling mod sved være en kærkommen hjælp, som man længe har søgt efter.

Sådan hjælper Botox mod uvelkommen sved

Botox også kendt som Botulinum Toxin blev FDA-godkendt til kosmetisk brug i 2002. Botox er sidenhen også blevet brugt til andre terapeutiske formål som problematisk svedproduktion.

Så kan det være, at du tænker: “Hvad er det egentlig, Botox gør, som stopper svedproduktionen?”. Jo, nu skal du høre …

Når Botox injiceres ind i vandkanalerne i svedkirtlerne, bliver vores neurotransmittere blokeret. Neurotransmitterne er dem, som stimulerer nerverne, og som styrer svedkirtlernes funktion. Når neurotransmitterne bliver blokeret ved hjælp af botoxens lammende effekt, bliver resultatet mindre svedproduktion, og det er jo dejligt.

Hvordan foregår en botoxbehandling mod sved?

En behandling mod sved med botox er en lokalbehandling, hvor man med en meget tynd nål injicerer botox ind i de områder, hvor man ønsker at nedsætte sin svedproduktion. De områder, som typisk kan være generende, er under armene, i hårgrænsen eller i håndfladerne.

Behandlingen er en kort affære, som kun tager 15-20 minutter. Efter behandlingen skal du undgå at røre ved de behandlede områder, da det injicerede botox kan påvirke andre muskler i nærområdet – do not touch. Nogle bliver let hævet eller rød i de behandlede områder. I de fleste tilfælde kan du fortsætte dagen, som du ønsker det med job eller hverdag.

Man kan mærke resultatet efter et par dage, og effekten varer gennemsnitligt 7 måneder. Derefter gentager man typisk behandlingen. Hvis du er en dem, som er generet af stor svedproduktion, kan du ganske roligt booke en uforpligtende samtale med vores dygtige læge, Berit Lavik. Hun vil guide dig i det rigtige forløb, som passer til dig og dine behov.

Hvis du lider af overdreven svedproduktion, er det vigtigt at vide, at der findes behandlinger, der kan hjælpe.