Alt du skal vide om hårtab efter graviditet – og hvordan man kan behandle det

Udgivet D. 16. august 2022
Hårtab efter graviditet PRP

Graviditet medfører store fysiske ændringer, og din krop vender ikke altid tilbage til sin tilstand før graviditeten så hurtigt, som du måske havde håbet. I månederne efter fødslen kan hormoner skabe nye tilstande i din krop, såsom hårtab, som du måske aldrig har oplevet tidligere.

I løbet af tiden efter fødslen oplever mange kvinder et større hårtab, og det kan være ret skræmmende at se klumper af sundt hår falde ud. Men du kan trøste dig med at vide, at du ikke er alene.

Her kan du læse mere om hvorfor hårtab efter graviditet og fødslen sker – og hvad du kan gøre ved det.

Hvorfor dit hår falder af i forbindelse med graviditet og fødsel?

For at forstå, hvorfor mange kvinder taber deres hår efter graviditet, skal vi først forstå hårvækstcyklussen. Normalt er 80 % til 90 % af dit hår i vækstfase, mens 1 % til 2 % er i overgangsfasen, og 10 % til 15 % er i udskillelsesfasen. Så hårtab er en normal del af hårcyklussen.

Under graviditeten stiger antallet af hårsække i vækstfasen grundet højere niveauer af hormoner, hvilket reducerer udskillelsen af hår. Efter du har født vender hormonniveauerne tilbage til det normale, hvilket betyder at hårcyklussen også normaliserer sig. Men en større mængde hår end normalt kan komme ind i udskillelsesfasen, når hormonniveauerne falder igen. Det betyder, at det normale hårtab, der blev forsinket under graviditeten, kan opstå på én gang.

 

Behandling af hårtab efter gravidtet med PRP

PRP er en ikke-kirurgisk behandling, der tager dine egne blodplader, som udvindes fra en blodprøve vi tager på klinikken, og sprøjter dem ind i områder af hovedbunden, hvor håret er ved at blive tyndere. Plasmaet indeholder en koncentration af vækstfaktorer, proteiner og andre bioaktive molekyler, der nærer og genstarter hårsækkens vækstfase.

Vi anbefaler, at du får op til fire behandlinger med fire til seks ugers mellemrum for at se tydelige resultater. Det tager omkring fire måneder for at se håret vokse. Hvad du dog først vil bemærke er, at dit håret vil begynde at falde meget mindre af, efter du begynder på PRP-behandling.