Amerikansk studie: Ansigtskirurgi gør mænd mere attraktive og tillidsvækkende

Udgivet D. 28. juli 2020

Hos AK Nygart oplever vi flere og flere mænd, der ønsker at optimere og maskulinisere deres ansigt med kosmetisk kirurgi. Vi ved fra vores mandlige patienter, at resultaterne skaber stor glæde og øget selvværd. Men noget tyder på, at der er endnu flere gevinster ved ansigtskirurgi til mænd end disse. En amerikansk undersøgelse viser nemlig, at mænd, der har fået kosmetisk ansigtskirurgi, bl.a. opfattes som mere attraktive, sympatiske og tillidsvækkende.

Undersøgelsen blev udført af forskere på Georgetown University Medical Center, USA, med deltagelse af 150 testpersoner. Testpersonerne blev præsenteret for en række før- og efterbilleder af mænd, der havde fået udført kosmetisk ansigtskirurgi i form af:

  • Øvre øjenlågsløft
  • Nedre øjenlågsløft
  • Øjenbrynsløft
  • Ansigtsløft
  • Halsløft
  • Næseoperation

Testpersonerne kendte ikke til undersøgelsens formål, og ingen testpersoner fik vist både før- og efterbilledet af den samme mand. De blev bedt om at vurdere deres opfattelse af hver mands personlighed (sympatisk, tillidsvækkende, udadvendt m.f.), attraktivitet og maskulinitet. Forskerne bag undersøgelsen benyttede en kompleks multivariat model til at behandle testpersonernes svar.

….Og konklusionen var ikke til at tage fejl af!

Undersøgelsens resultater viste nemlig tydeligt, at ansigtskirurgi hos mænd har en markant positiv effekt på, hvordan de opfattes af andre mennesker. Øvre øjenlågsløft og ansigtsløft forøgede fx opfattelsen af mændene i undersøgelsen som sympatiske og tillidsvækkende; halsløft og øjenbrynsløft gav en opfattelse af øget maskulinitet og udadvendthed, og næsekirurgi bidrog til en overordnet opfattelse af mændene som attraktive.

Kilde: Parsa, K. M., Gao, W., Lally,  J. et al. (2019). “Evaluation of Personality Perception in Men Before and After Facial Cosmetic Surgery”. JAMA Facial Plastic Surgery, vol. 21, no. 5

Overvejer du ansigtskirurgi eller anden kosmetisk kirurgi for mænd? Book tid til en forundersøgelse

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset hvilken behandling, det drejer sig om. Vores plastikkirurger har alle stor erfaring med ansigtskirurgi til mænd. Sammen kan I finde den løsning, der skaber størst harmoni i dit ansigt.