Anatomiske implantater

Anatomiske implantater er en særlig slags brystimplantater. Anatomiske implantater er i denne forbindelse kendetegnet ved, at de har form efter et naturligt bryst. Af samme årsag kaldes denne slags implantater også for dråbeformede implantater, som giver en mere aflang form med mere fylde ved bunden af brysterne.

Hvad er anatomiske implantater?

Et anatomisk implantat er først og fremmest kendetegnet ved som sagt at give kvinder et mere naturligt udseende.

Oprindeligt blev anatomiske implantater dog designet til brystrekonstruktioner for kvinder, som havde mistet et bryst. Der gik dog ikke lang tid, før lægegerningen fandt ud af, at anatomiske brystimplantater også med fordel kunne anvendes inden for den kosmetiske kirurgi.

Hvem passer anatomiske implantater særligt godt til?

Et anatomisk implantat kan med fordel anvendes af kvinder, som kun har lidt eller næsten intet naturligt brystvæv. Årsagen til dette er, at anatomiske brystimplantater er særligt gode til at opveje de tilfælde, hvor der ikke er meget naturligt bryst.

Som regel anbefales de anatomiske implantater til patienter, der ikke har så meget brystvæv i forvejen, altså typisk meget slanke kvinder. Et rundt implantat på en meget slank patient vil have tendens til, at implantatets profil i toppen bliver tydelig, og man vil derfor kunne se, at brysterne ikke er ægte.