Bryn-løft

Bryn-løft er et indgreb, som giver et kirurgisk løft af øjenbrynene. Brynløft er i denne forbindelse en mulighed, når brynene over tid er sunket meget lavt, og når hudoverskuddet i panden samtidig er begrænset. En brynløftsoperation vil typisk foregå ambulant og i lokalbedøvelse.

Formålet med et bryn-løft

Efterhånden som vi kommer op i årene, så vil de fleste få vandrette panderynker og muligvis også lodrette rynker mellem øjenbrynene. Derudover kan øjenbrynene også over tid synke længere ned.

Hvis disse tendenser er meget udtalte, så vil man se vred eller meget bekymret ud, selv om det ikke nødvendigvis er tilfældet. Disse forhold kan bryn-løft hjælpe med at korrigere.

For at få det attraktive udseende, hvor den yderste tredjedel af brynet er højest, kan kirurgen også lægge et snit ved tindingen i forbindelse med brynløft.

Selve operationen

Et bryn-løft kan både foregår i fuld bedøvelse eller i lokalbedøvelse. Snittet lægges som regel fra øre til øre hen over toppen af patientens isse. Efter dette vil kirurgen løsne huden og muskulaturen ned til kanten af øjenbrynene.

Herpå svækkes muskelvævet mellem brynene og i midten af panden, så patienten ikke så nemt kan rynke igen. Endelig vil den overskydende hud ved hårbunden fjernes, hvorefter såret lukkes ved hjælp af sting.