TILLYKKE MED DIN FEDTSUGNING

Her finder du råd og vejledning om det du kan forvente i efterforløbet af din operation, fra dag 1 og frem til den afsluttende kontrol ca. 6 måneder efter du er blevet opereret.

Er du i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os på TLF. 70 27 57 57.

1. DAG EFTER UDSKRIVNING

Du kommer hjem samme dag, som du er blevet opereret. Hvis operationen er foregået i fuld narkose, vil du være træt og mat det første døgn, og du kan have kvalme og føle dig svimmel. Derfor anbefaler vi, at der er en voksen person hos dig i de første 24 timer.

Det er vigtigt, at du holder øje med blødning fra indstiksstederne. Skulle der opstå blødning, hvilket er en sjælden komplikation, beder vi dig kontakte kirurgen som har opereret dig. Telefonnummeret står på udskrivningspapiret.

I det første døgn efter operationen, er du typisk hævet og øm svarende til det/de steder du er blevet fedtransplanteret. Det er helt almindelige eftervirkninger efter operationen. Det er vigtigt, at du tager medicinen, som du fik udleveret på hospitalet. Medicinen vil mindske smerterne, men du skal regne med, at de første 3-4 døgn er forbundet med ømhed.

I den første tid efter fedttransplantationen skal du sørge for at få rigeligt hvile, og tillade kroppen at bruge energi på restitution. Du kan drikke og spise som du plejer, men undgå alkohol og tobak. Der kan forekomme en let sivning fra sårene de første dage.  Du får udleveret medicin til de første 3 dage, og må ikke tage yderligere smertestillende medicin uden at det er aftalt med kirurgen.

2. OG 3. DAG EFTER UDSKRIVNING

På 2. og 3. dagen for din fedttransplantation er områderne stadig hævet, øm og spændt. Det er normale eftervirkninger efter en operation. Fortsæt med at tage den udleverede smertestillende medicin, den vil langt hen ad vejen holde dig smertelindret.

Du må gerne etagevaske dig, men du må først gå i brusebad på 3. dagen efter operationen. Selv om du ikke må dyrke sport de næste 2-4 uger, er det stadig godt at bevæge sig. Gå fx små ture.

Har du ikke haft gang i maven 2. dagen efter operationen anbefaler vi, at du drikker fx sveskejuice, tager Dulcolax eller Movicol, som du kan købe i håndkøb.

4. TIL 7. DAG EFTER OPERATIONEN

Det fedtsugende/fedttransplanterende område vil ligne et blåt mærke og kan fortsat være ømt og hævet.

12. TIL 14. DAG EFTER OPERATIONEN

I begyndelsen vil det fedtsugende/fedttransplanterende område være misfarvet og ”bulet”. Der vil dannes en del væske i det område hvor fedtet er fjernet. Dette forsvinder efter ca. 1 måned. Selve misfarvningen af huden forsvinder efter 2-3 uger.

Vær i det hele taget indstillet på, at det endelige resultat af din fedttransplantation først endeligt kan vurderes efter 3-6 måneder.

Den næste tid og frem til 6 måneders kontrollen skal du sørge for, at dine ar har gode og rene ophelings-betingelser, og sørg altid for høj hygiejne.

Vigtigt: Selv om du dag for dag føler dig bedre tilpas, er det vigtigt, at du de første 2-4 uger efter fedttransplantation undgår hårdt arbejde og holder pause med motion. Når du genoptager motion, anbefaler vi at starte stille og roligt op.

6. MÅNEDER EFTER OPERATIONEN

Det endelige resultat af din fedttransplantation er nu ved at tegne sig. Ved den afsluttende kontrol evalueres resultatet og forløbet af operationen sammen med din kirurg, og der tages efterbilleder. Du kan få tilsendt før- og efterbillederne, hvis du ønsker det. Det er vigtigt, at du kommer til den afsluttende kontrol, da billederne der tages her, både er dokumentation for dig og os.

Tak fordi du valgte at få foretaget din fedtsugning hos AK Nygart.

 

VÆRD AT HUSKE MED HENSYN TIL:

BIL

Hvis du har været i fuld narkose må du ikke køre bil det første døgn.

SØVN

Hvis du er fedttransplanteret i hovedet, anbefaler vi, at du ligger lidt højt med hovedet de første døgn.

SPORT

Du kan genoptage sport efter 2-4 uger. Husk at starte langsomt op.

SVØMNING

Du må først gå i svømmehal eller bade i havvand, når sårene er helt lukket. Det er typisk efter 6 uger.

LØFT

Undgå tungere løft de første 2-4 uger.

SOL

Beskyt arrene mod sol det første år. Brug solfaktor + 50 og UV top, hvis du alligevel solbader.

Rygning:

Undgå rygning. Rygning øger risiko for infektion, langsom opheling og grimme ar.