Efter din fedtsugning i fuld bedøvelse

Her finder du råd og vejledning om det du kan forvente i efterforløbet af din operation, fra dag 1 og frem til den afsluttende kontrol ca. 6 måneder efter du er blevet opereret.

Er du i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os på TLF. 70 27 57 57.

1. dag efter operationen

Du kommer hjem samme dag, som du er blevet opereret. Hvis operationen er foregået i fuld narkose, vil du være træt og mat det første døgn, og du kan have kvalme og føle dig svimmel. Derfor anbefaler vi, at der er en voksen person hos dig i de første 24 timer.

Det er vigtigt, at du holder øje med blødning fra indstiksstederne. Skulle der opstå blødning, hvilket er en sjælden komplikation, beder vi dig kontakte kirurgen som har opereret dig. Telefonnummeret står på udskrivningspapiret.

I det første døgn efter operationen, er du typisk hævet og øm svarende til det/de steder du er blevet fedtsuget. Det er helt almindelige eftervirkninger efter operationen. Det er vigtigt, at du tager medicinen, som du fik udleveret på hospitalet. Medicinen vil mindske smerterne, men du skal regne med, at de første 3-4 døgn er forbundet med ømhed.

I den første tid efter fedtsugning skal du sørge for at få rigeligt hvile, og tillade kroppen at bruge energi på restitution. Du kan drikke og spise som du plejer, men undgå alkohol og tobak. Der kan forekomme en let sivning fra sårene de første dage.  Du får udleveret medicin til de første 3 dage, og må ikke tage andet smertestillende end angivet.

De får udleveret en komprimerende bandage. Hvordan og hvor lang tid du skal gå med den fortæller sygeplejersken dig inden udskrivelse. Du får også information ang bad og plastrer inden du bliver udskrevet.

2. og 3. dag efter operationen

På 2. og 3. dagen for din fedtsugning er områderne stadig hævet, øm og spændt. Det er normale eftervirkninger efter en operation. Fortsæt med at tage den udleverede smertestillende medicin, den vil langt hen ad vejen holde dig smertelindret.

Selv om du ikke må dyrke sport de næste 2-4 uger, er det stadig godt at bevæge sig. Gå fx små ture.

Har du ikke haft gang i maven 2. dagen efter operationen anbefaler vi, at du drikker fx sveskejuice, tager Dulcolax, Magnesia eller laxoberal dråber som du kan købe i håndkøb.

4. til 7. dag efter operationen

Det fedtsuget område vil ligne et blåt mærke og kan fortsat være ømt og hævet.

12. til 14. dag efter operationen

I begyndelsen vil det fedtsugende område være misfarvet og ”bulet”. Der vil dannes en del væske i det område hvor fedtet er fjernet. Dette forsvinder efter ca. 1 måned. Selve misfarvningen af huden forsvinder efter 2-3 uger.

Vær i det hele taget indstillet på, at det endelige resultat af din fedtsugning først endeligt kan vurderes efter 3-6 måneder.

Den næste tid og frem til 6 måneders kontrollen skal du sørge for, at dine ar er rene og tørre.

Vigtigt: Selv om du dag for dag føler dig bedre tilpas, er det vigtigt, at du de første 2-4 uger efter fedttransplantation undgår hårdt arbejde og holder pause med motion. Når du genoptager motion, anbefaler vi at starte stille og roligt op.

6 måneder efter operationen

Det endelige resultat af din fedtsugning er nu ved at tegne sig. Ved den afsluttende kontrol evalueres resultatet og forløbet af operationen sammen med din kirurg, og der tages efterbilleder. Du kan få tilsendt før- og efterbillederne, hvis du ønsker det. Det er vigtigt, at du kommer til den afsluttende kontrol, da billederne der tages her, både er dokumentation for dig og os.

VÆRD AT HUSKE:

Bandage: Du skal bære bandagen i 6 uger. De første 3 uger dag og nat, og derefter i 3 uger kun i dagtimerne.

aktivitet og SPORT: Du kan genoptage sport efter 2 uger. Husk at starte langsomt op.

SØVN: Ingen restriktioner.

SVØMNING/karbad: Du må først gå i svømmehal, bade i havet eller tage karbad, når såret er helt lukket. Det er typisk efter 3-4 uger.

SOL: Beskyt arrene mod sol det første år. Brug solfaktor + 50 og UV top, hvis du alligevel solbader. Sol giver hvide ar.

AR: Når sårskorperne er helt væk og huden er helet kan du smøre dine ar med et plejeprodukt. Vi anbefaler Cure Recovery Cream fra AK skincare. Den kan købes i alle vores klinikker.

RYGNING: Undgå rygning. Rygning øger risiko for infektion, langsom heling og grimme ar.

BIL: Du må køre bil når du ikke længere tager medicin med advarselstrekant på.

Tak fordi du valgte at få foretaget din fedtsugning hos AK Nygart.