Brystløft: Løft af slappe og hængende bryster!

Udgivet D. 21. januar 2016

Store tunge bryster eller bryster der hænger, fx efter amning og vægttab, kan med succes løftes ved hjælp af en operation. Er der tale om store bryster, er det ikke nødvendigt med indlæggelse af implantater, men det kan være svært at lave et kosmetisk flot resultat ved brystløft af helt små bryster uden brug af implantater. Der vil ikke være meget at flytte rundt på, og faktisk vil brysterne blive endnu mindre.

Brysterne hænger med alderen

Kvinders bryster vokser mest i puberteten og vil typisk være færdigudviklede omkring 18 års alderen. Herefter vil brysterne ofte ændre størrelse og facon i takt med alderen, hvor tyngdekraften og hudens aftagende elasticitet vil have sin indvirkning. Derudover kan vægtudsving, graviditet og amning typisk også efterlade sine spor.

Stort løft med ankerar-metoden

Først og fremmest skal dine bryster være færdigudviklede, før du kan få foretaget et brystløft.

Brystløftet foregår ved en operation i lokal- eller fuld bedøvelse, og vi kan anvende forskellige teknikker alt efter hvor meget brysterne skal løftes.

Den hyppigst anvendte procedure er ankersnit-metoden. Her foretages et snit rundt om areola, hvilket er det område som omkranser brystvorten og har en mørk farve. Dernæst lægger vi et snit fra brystvorten og hele vejen ned over brystet, og endelig lægger vi også et snit under brystet i bueform, der altså følger brystets facon i brystfolden. De forskellige snit vil tilsammen danne formen af et anker.

Herefter fjerner vi den overskydende hud, og brystvorten og det brune område om brystvorten flyttes længere op på brystet, før snittene bliver syet sammen igen.

Arrene efter operationen vil ofte være hævede og røde længe efter brystløftet, og der vil muligvis gå helt op til et år, før disse vil falde ned og være mindre synlige. Men de fleste oplever, at arrene efter et brystløft bliver meget pæne.

Alternativt kan du tilkøbe et ar-forløb med frax-laser hos vores kosmetiske sygeplejersker.

Et lille brystløft

Har dine bryster kun et lille hæng, vil det typisk være tilstrækkeligt at foretage et areolaløft, et lille brystløft. Her lægges et snit uden om areola, og et tilsvarende rundt snit et lille stykke længere ude. På den måde kan vi fjerne en ring af hud uden om areola, hvorefter brystets hud trækkes ind og sys fast til areola.

Denne metode er klart at foretrække, hvis det er muligt, da det kun vil medføre et enkelt ar, hvilket camoufleres af skellet mellem huden og areola, der ikke har samme farve. Metoden kan dog kun bruges ved mindre løft, da omkredsen på den hud, der skal sys fast til areola, ikke må være meget større end areola selv, hvis det skal give et pænt og naturligt resultat.

Hos AK Nygart er vi eksperter i kosmetisk brystkirurgi og vores dygtige plastikkirurger har stor erfaring med alle former for kosmetisk brystløft.

> Læs mere om brystløft

Ring og book tid på tlf. 70 27 57 57


Camilla Veideland

Efter et stort vægttab fik blogger Camilla Veideland en brystforstørrende operation + løft hos AK Nygart, og er ovenud glad for resultatet. Hun fik indlagt 400 ml., og fik derefter et løft af brystet via anker-metoden. Hun kom hjem samme dag, og har efterfølgende ikke været særlig smertepåvirket.