Patientinformation om Frax-laser

PATIENTINFORMATION FOR LASERBEHANDLING AF HUDOVERFLADEBEHANDLING, AR, ACNE-AR OG STRÆKMÆRKER (ELLIPSE FRAX 1550 LASER)

Mange mennesker oplever, når de ældes, at huden bliver mindre elastisk, og at porer bliver mere synlige, eller fine linjer begynder at vise sig på huden. Huden bliver også tyndere og tørrere. Dette skyldes, at en kombination af alder og UV-lys fra solen nedbryder vores kollagen og elastinfibre.

Andre mennesker har kirurgiske ar, akne-ar eller strækmærker, hvor vores kroppe har repareret en form for ekstern skade hurtigt snarere end pænt. Ved at udskifte kollagen i huden resulterer Frax 1550-laserbehandlinger i en markant forbedring af hudens udseende.

HVORDAN VIRKER FRAX-BEHANDLINGEN?

Frax 1550-laserbehandling forårsager kontrollerede små “øer” af varmeskade, som alle er omgivet af uskadet hud. Dette narrer kroppen til at reparere hele behandlingsområdet og danne nyt kollagen i et perfekt mønster, der erstatter det gamle, trætte kollagen. Processen kaldes også kollagen-neogenese.

HVILKE PROBLEMER KAN BEHANDLES MED FRAX-LASER?

De fleste mennesker kan behandles. For ar og strækmærker kan de bedste resultater opnås på de tilfælde, der er nye end dem der er ældre og blege. Men at kombinere denne behandling med Ellipse IPL kan forbedre resultaterne i næsten alle tilfælde. Dette vil forbedre enhver rødme og brune pletter forårsaget af solskader og reducere enhver rødme i arret eller strækmærket. Dette gøres i den samme behandling.

HINDRINGER FOR BEHANDLINGEN

Før du kan blive behandlet, vil du først have en konsultation med en af ​​vores registrerede laserspecialister.

Under denne konsultation vil du modtage mere information om de sandsynlige forbedringer og antallet og tidspunktet for de nødvendige behandlinger. Du bliver også spurgt om medicin, sygdomme eller allergier, da disse kan have indflydelse på behandlingen. De største medicinske problemer er anført nedenfor:

 • Ubeskyttet soleksponering og / eller solarium i 30 dage før behandlingen.
 • Graviditet
 • Ukontrolleret systemisk sygdom eller enhver sygdom (eller brug af medicin) der forårsager lysfølsomhed over for de anvendte bølgelængder.
 • Aktiv infektion i det område, der skal behandles.
 • Melasma eller skjult melisma i det område, der skal behandles.
 • Aktive eller tilbagevendende forkølelsessår (herpes simplex); behandlinger kan aktivere herpes, og profylaktisk medicin kan anbefales.
 • Historie om keloid eller hypertrofisk ardannelse
 • Hæmofili eller anden overdreven blødning / mangel på koagulering i blodet
 • Historie om nedsat sårheling
 • Hudkræft i det område, der skal behandles
 • Kollagen- eller elastin-lidelser
 • Brug af steroider eller ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler eller immunsuppressiv medicin
 • Tattovering (inklusive permanent make-up) eller guldinjektion i det område, der skal behandles.
 • Områder, der indeholder fedttransplantationer, kan blive påvirket af varme fra lyseksponeringen.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller din kæreste med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet. Efter informationen omkring behandling med Frax er givet både skriftligt og mundtligt, kan behandlingen finde sted.

MULIGE KOMPLIKATIONER OG BIVIRKNINGER.

Generelt er risikoen for bivirkninger eller komplikationer lav. Dog skal du være opmærksom på følgende mulige komplikationer og bivirkninger:

Ubehag eller smerte. Kølig luft vil blive brugt til at lindre ubehag, når vi bruger Frax 1550.

Rødme eller hævelse i huden, som er midlertidig.

Solfølsomhed i det behandlede område; undgå solen og brug solblok med mindst SPF 30.

Pruritis (kløe)

Meget sjældne komplikationer og bivirkninger:

Blå mærker / infektion. Blå mærker i det behandlede område kan forekomme. Derudover er en hudinfektion en mulighed, skønt sjælden, hver gang en laserbehandling udføres.

Ardannelse. Ardannelse er en sjælden forekomst, men det er en mulighed, når hudens overflade forstyrres. For at minimere chancerne for ardannelse er det vigtigt, at du følger alle instruktioner efter behandlingen nøje.

Forbrændinger / pigmentændringer. Ved en kombineret behandling giver brug af højere energi end  normalt en risiko for en forbrænding eller en lille mulighed for, at det behandlede område kan blive enten lysere eller mørkere i farve sammenlignet med det omgivende hud. Dette er normalt midlertidigt.

Øjeneksponering. Beskyttelsesbriller leveres og skal bæres til enhver tid under behandlingen for at beskytte øjne mod utilsigtet lasereksponering.

Akneudbrud. Patienter med en nyere historie med akne kan opleve et beskedent akne-udbrud.

Blødning. Kombinationsbehandling ved hjælp af Intense Pulsed Light (SWT) efterfulgt af Frax 1550, kan i sjældne tilfælde forårsage blødning. Hvis du ikke begrænser soleksponering, er der en lille risiko for hyperpigmentering (midlertidig mørkere hud).

 

HVOR LANG TID TAGER EN BEHANDLING?

I alle tilfælde bruges en bedøvende creme til at gøre behandlingen mere behagelig. Dette tager normalt omkring 30 minutter for at være virkelig effektiv, derefter tager behandlingen af ar kun nogle få minutter alt efter størrelsen på området. Behandling af fine linjer og rynker eller strækmærker tager typisk ca. 30-45 minutter afhængigt af størrelsen på det område, der skal behandles.

HVOR MANGE FRAX-BEHANDLINGER HAR JEG BRUG FOR?

Typisk giver 2-4 behandlinger det bedste resultat, men for mørkere hudfarvede patienter er vi nødt til at behandle mere forsigtigt, så der vil 3-6 behandlinger være påkrævet.

HVOR LÆNGE HOLDER EFFEKTEN?

Rødme og brune pletter forsvinder hurtigt, men hvor længe det varer, afhænger af fremtidig solskade. Konsultationen vil indeholde nogle råd om beskyttelse af din hud mod UV-stråler i sollys. Udskiftning af kollagen i huden er en langsommere proces, og de bedste resultater ses 3-6 måneder efter behandlingen. Men resultaterne er langvarige.

FORBEREDELSE

Solbadning, brug af solarie og selvbruner bør undgås i 4 uger før behandlinger.

Ved behandling af ansigtet skal du om muligt undgå at bruge make-up på behandlingsdagen.

BEHANDLINGEN

Vi tager et før-billede af dig uden makeup før hver behandling. Billederne behandles fortroligt og bruges kun til dokumentation. Du får også beskyttelsesbriller på lige før behandlingen. Den laserspecialist, der er ansvarlig for behandlingen, kontrollerer dit komfortniveau under hele behandlingen.

EFTER BEHANDLINGEN

Du skal undgå stærk sollys og solarie og bære solbeskyttelse (SPF30), når sol ikke kan undgås. Du skal også bruge en fugtighedscreme, da dette fremskynder hudens bedring. På behandlingsdagen bør du undgå saunaer, ekstremt varme brusere og anstrengende træning.

Det behandlede område vil være rødt, og der er mulighed for let hævelse, især i områder tæt på knogler. Både rødme og hævelse vil vende tilbage til det normale i løbet af et par timer til et par dage.

KOMBINATION MED IPL

For ar og strækmærker kan de bedste resultater opnås på nye ar, faktisk er det bedst at komme i gang med laserbehandlingen så hurtigt som muligt. Men ved at kombinere frax behandling med Ellipse IPL kan resultaterne forbedres i næsten alle tilfælde. Dette vil forbedre enhver rødme og brune pletter forårsaget af solskader og reducere enhver rødme i arret eller strækmærket. Dette gøres i den samme behandling.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57.

Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr.

Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen.

Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.

 

Patientinformation om behandling med Frax-laser – version 27-12-2019