Patientinformation om Dermaroller

Inden du kommer til behandling, skal du have en forundersøgelse. Her vurderer vi din hud, og snakker om hvad du ønsker at opnå. Vi ligger her en behandlingsplan, tager fotos som vi kan bruge til at samligne efter forløbet. Du er velkommen til at have en ektra person med til forundersøgelsen. Det er også muligt at få behandlingen samme dag.

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Inden du kommer til behandling, skal du have en forundersøgelse. Her vurderer vi din hud, og snakker om hvad du ønsker at opnå. Vi ligger her en behandlingsplan, tager fotos som vi kan bruge til at samligne efter forløbet. Du er velkommen til at have en ektra person med til forundersøgelsen. Det er også muligt at få behandlingen samme dag.

Huden renses før påføring af den lokalbedøvende creme. Efter 30 minutter begynder selve behandlingen med den medicinske Dermaroller.

Straks efter rulning påføres huden Dermaroller Lipopeptide creme eller Dermaroller Mask™

Behandling med den professionelle Dermaroller™ er en skånsom behandling, der sætter den naturlige regenerering af huden i gang. De behandlingsmæssige fordele er veldokumenterede og har fundet vej til den medicinske litteratur under betegnelsen kollagen induktionsbehandling eller Collagen-Induction-Therapy CIT.

HVORDAN VIRKER DERMAROLLER?

Dermaroller™ behandlingen er en effektiv hydforyngrende behandling, som provokerer hudens celler på en kompleks fysiologisk måde at forny sig selv.

En ansigtsrulle med 1 -1,5 mm lange nåle prikker små mikroskopiske huller i huden. Huden starter herpå sin egen helingsproces ved at frigøre væksthormoner, der accelererer collagen-produktionen og dermed hudfornyelsen.

De små mikronåle på dermarolleren, forårsager en ganske ubetydelig skade på huden, som stimulerer hudcellerne til at dele sig. Cellerne provokeres til hurtigere vækst og omdannes til hornceller, som styrker det øverste hudlag. I det underliggende hudlag stimuleres fibroblaster til at danne mere collagen, som er den primære struktur i bindevæv. Dette omdannes til collagen fibre, som forbedrer underhuden.

Afhængigt af indikation anvender vi ruller med nåle fra 0,5 til 1,5 mm til følgende hudproblemer:

 • Ar – atrofiske ar samt akne-ar
 • Rynker specielt om øjne, på overlæbe, hals eller bryst
 • Fine linjer
 • Grove porer
 • Solskader / pigmentproblemer (alle hudfarver)
 • Strækmærker
 • Brandskader

Hyppigst behandles huden på ansigt, hals og bryst, men andre områder kan også behandles efter behov.

HVILKE VIRKESTOFFER FÅR HUDEN TILFØRT UNDER KLINIKBEHANDLINGEN?

Dermaroller Hyaluronsyre 0,35%™

Hyaluron er et sukkermolekyle, der produceres i vores krop. Det er det, der binder fugten i huden. Kroppen producerer mindre og mindre hyaluron, jo ældre vi bliver – med deraf følgende øget tendens til rynker.

Dermaroller™ Hyaluronsyre er rig på fugt, antioxidanter samt vitamin E og A.

Dermaroller Mask™

Når behandlingen er færdig, påføres en Dermaroller Mask™, som giver intensiv fugt og virker yderst beroligende på huden. Det tynde silkeagtige lag frigør en effektiv serum indeholdende patenterede peptider og hyaluron, som øger cellefornyelsen, reetablerer hudens fugtniveau og udglatter hudens fine linjer. Du skal påregne 1-3 behandlinger med 4 ugers mellemrum. Vedligeholdelsesbehandlinger vil altid komme på tale for at bevare det opnåede resultat.

ER DER FORHOLDSREGLER EFTER BEHANDLINGEN?

Efter behandling med Dermaroller kan huden føles varm og tør, som hvis man har siddet for længe i solen uden solbeskyttelse. Det er derfor vigtigt at pleje huden med fugt og beskytte den mod solens stråler de første dage.

HINDRINGER FOR BEHANDLING

Dermaroller behandling kan ikke foretages på patienter med akne i udbrud, ved inficeret eller irriteret hud. 

HJEMMEBEHANDLING: HOME CARE DERMAROLLER®

Efter den Medicinske Dermaroller™ behandling kan du – for at optimere behandlingens effekt – i den efterfølgende måned kombinere din hjemmerulning med en Dermaroller™ Hyaluronsyre-kur.

De første 2 uger, hvor du behandler med Home Care Dermaroller®, ruller du 1 – 2 gange pr. uge om aftenen. Start behandlingen langsomt og forsigtigt. Øg derefter til 2-4 behandlinger pr. uge om aftenen. Hvis huden bliver en smule rød, vil det forsvinde i løbet af en dag eller to.

Home Care Dermaroller® kan anvendes til at rulle på ansigt, hals og bryst.

Nålenes holdbarhed afhænger af størrelse på området, der rulles. Ved rulning af ansigt 2-3 gange ugentligt holder nålene ca. 9 måneder – rulles både ansigt, hals og bryst holder nålene ca. 6-7 måneder.

Husk at sløve nåle skader huden!

Sådan anvendes Home Care Dermaroller:

 • Rens huden grundigt
 • Rul med Home Care Dermaroller® på ét hudområde ad gangen: F.eks. panden først, så kind for kind, derefter hage/overlæbe og til sidst hals og bryst. Du må under ingen omstændigheder presse eller trykke med rullen – bevægelser med let hånd er tilstrækkeligt for at nålene penetrerer huden og du opnår optimal virkning.

Hvert hudparti deles op i små stjerneformationer, så hvert hudområde rulles ca. 5 gange i 4 retninger:

 • 5 gange vandret
 • 5 gange lodret
 • 5 gange diagonalt højre
 • 5 gange diagonalt venstre

NB! Det er vigtigt, at du løfter rullen, hver gang du skifter retning for at undgå ridser. Når du bliver vant til at rulle, behøver du ikke at tælle. Du opdager hurtigt, hvor meget netop din hud kan tåle.

Home Care Dermaroller:

Påfør Dermaroller LipoPeptide Collagen Booster® straks efter behandlingen efterfulgt af Moisturizer. Huden er mest åben lige efter at hjemmerullen har lavet små kanaler ned i huden.

Det er VIGTIGT at rullen renses efter hver anvendelse:

 • Skyl Home Care Dermaroller® i varmt vand under vandhanen (ikke kogende vand!).
 • Ryst rullen et par gange for at fjerne overskydende vand.
 • Spray 2 – 3 gange på rullen med Roller Cleaner. Det er væsentligt, at du IKKE anvender andre industrielle rensevæsker, da disse kan være aggressive over for stål og føre til korrusion, hvilket forårsager skader på rullen i form af bøjede eller mindre skarpe nåle. Brug KUN den godkendte Roller Cleaner fra Dermaroller®.

VIGTIGT Home Care Dermaroller® må IKKE anvendes på irriteret eller inficeret hud, ved svampeinfektioner eller aktiv akne. Og hjemmerullen er ikke anvendelig til behandling af ar, som kun behandles hos din professionelle behandler.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller din kæreste med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet. Efter informationen omkring Dermaroller er givet både skriftligt og mundtligt, kan behandlingen finde sted.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57.

Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr.

Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.

Dermaroller patientinformation – 21-08-17