Patientinformation: Kemisk peeling

Hos AK Nygart udfører vores hudterapeuter kemiske peelinger skræddersyet til vores kunders individuelle hudtype. Vores eksklusive produktserie med AK Peelinger fremmer en sund og frisk hud, som giver et yngre helhedsindtryk.

HVILKE PEELINGER ANVENDER VI?

Hos Ak Nygart sammensætter vi et behandlingsforløb og udvælger nøje en produktsammensætning til den enkelte kundes behov. Til forundersøgelsen vurderes der hvilken type peeling og eventuelt hjemmeplejeprodukter, der passer til kundens hudtype og tilstand. Vi anvender både milde og kraftige peels.

MILD PEELING: AK-PEEL                                                                                                                                                       

Vores AK-Peel, der er eksklusiv hos AK Nygart og Akademiklinikken, er en AHA-peel med glycolsyre, mælkesyre og salicylsyre (BHA).

Peelen er velegnet til; Alle hudtyper (også følsom hud)

Vores AK-Peel er en mild peeling, hvis primære formål er at give en frisk glød og fornyet vitalitet af huden. Denne peeling kan du få foretaget i din frokostpause, eller inden du skal ud til en aftale. Peelingen efterlader kun en lille smule rødme og makeup kan anvendes umildbart efter behandlingen.
Derudover har vores AK-Peelen følgende virkninger:

 • Forbedrer hudtonen, giver frisk glød og fornyet vitalitet
 • Fjerner døde hudceller og renser porerne
 • Booster kollagenproduktionen og styrker elastinet (giver fugt/fylde og opstrammer)
 • Normaliserer hudens ph værdi, afhjælper ubalance i huden
 • Forebygger urenheder og aldningstegn

Vores AK Peel er en kemisk peeling, der kan gøres som en enkelt behandling, men det anbefales at starte et kurforløb på 3-6 behandlinger med hyppige intervaller. Resultatet kan derefter opretholdes med behandling hver anden måned eller efter behov.

For at få det bedste resultat, er det vigtigt at du anvender de korrekte hjemmeplejeprodukter og søger for at fugte, pleje og beskytte huden fremadrettet. Har du brug for vejledning, kan din behandler hjælpe dig med at finde hudplejeprodukter som tilpasses netop dit behov.

KRAFTIG PEELING: MANDELSYRE-PEEL     

Vores mandelsyre-peel er en AHA-peeling med mandelsyre og salicylsyre (BHA). Peelingens primære formål er at mindske akne og inflammeret hud. Kombinationen af mandelsyre og salicylsyre opløser effektivt det yderste cellelag, hvorpå akne og hyperpigmentering mindskes. Balancen i huden genoprettes, nye akneudbrud forebygges, og fine linjer og rynker mindskes.

Peelen er særligt velegnet til; en akne-præget / olieagtig  / uren hud, samt hyperpigmentering og fine linjer.

Derudover har mandelsyre-peelingen følgende virkninger:

 • Reducerer hyperpigmentering (brune pletter)
 • Fungerer anti-bakteriel – Reducerer akne og inflammation
 • Lysner hudtonen, afhjælper en trist og grå hud
 • Forebygger og mindsker fine linjer/rynker
 • Fjerner døde hudceller og dybderenser porerne
 • Booster kollagenproduktionen og styrker elastinet (giver fugt/fylde og opstrammer)
 • Normaliserer hudens ph-værdi, afhjælper ubalance i huden.

Vores Mandelsyre-Peel kan bruges som en enkelt behandling, men for en varig effekt anbefales det at starte med en kur på 3-6 behandlinger med hyppige intervaller og derefter opretholde resultatet, med AK-Peel behandling, ca. hver anden måned eller efter behov.

Antallet af behandlinger afhænger af din hudtype og tilstand, hvordan din hud reagerer på selve behandlingen, og selvfølgelig af de målsætninger du og din behandler har sat jer.

Ved denne behandling kan huden komme til at afskalle et par dage. Her er det vigtigt at du anvender de korrekte hjemmeplejeprodukter og søger for at fugte og pleje huden særligt de efterfølgende dage. Har du brug for vejledning, kan din behandler hjælpe dig med at finde produkter som tilpasses til netop dit behov.

HVEM KAN BEHANDLES MED VORES KEMISKE PEELINGER?

Vores peelings kan anvendes af stort set alle, da de tilpasses netop din hudtype samt tilstand. Undlad dog peelingen mens du er gravid eller ammende, da produktet ikke er testet på denne gruppe. Personer med allergi over for salicyl egner sig ligeledes ikke til vores peels.

Der kan forekomme utilsigtede hudreaktioner i forbindelse med behandlingen. Det er derfor vigtigt, at du under forundersøgelsen oplyser din behandler om virusinfektioner, allergier, hudsygdomme eller medicin mod akne.

HVORDAN FOREGÅR EN BEHANDLING MED VORES PEELINGER?

Først afrenses ansigtet, hvorefter en hudanalyse udføres.

Afhængigt af hudtype og tilstand, sammensættes en behandling med en eller flere peels, for at opnå det bedst mulige resultat.

Peelingen påføres. Kort efter påføringen mærker du typisk en prikkende, let brændende fornemmelse, som tiltager når produktet trænger ind i huden og igangsætter fornyelsesprocessen. Nogle minutter henne i forløbet vil dette gradvist aftage (dette er kun gældende kun for de kraftigere peels).

Herefter afrenses af ansigtet og en beroligende maske påføres.

Til slut påføres efterplejeprodukter –vi anbefaler at du lader dem trænge godt ind før evt. brug af makeup.

I op til en uge efter behandlingen vil din hud undergå en fornyelsesproces, der bevirker at det triste, døde ydre hudlag forsvinder. Afhængig af valget af peeling samt din hudtype, kan der forekomme let afskalning. Afskalningen varer typisk i tre-fem dage, hvor en let kløe og lokal hudirritation kunne forekomme.

ER DER FORHOLDSREGLER EFTER BEHANDLING?

Det bedste resultat af en behandling med vores peelings, opnås ved at følge nedenstående retningslinjer:

 • Påfør huden fugtgivende creme to gange dagligt eller efter behov, særligt de første par dage.
 • Følg din behandlers hjemmepleje anvisning – undgå at anvende andre produkter end de aftalte til ansigtspleje, særligt i ugen efter behandlingen.
 • Undgå at udsætte huden for sollys de første 10 dage. Hvis det ikke kan lade sig gøre, skal huden UV beskyttes med minimum SPF 30, så ofte som muligt.
 • Pas på ved vask af ansigtet, særligt efter en kraftig peels. Anvend et mildt renseprodukt uden sæbe.
 • Modstå fristelsen til at klø eller kradse i det behandlede område. Dette kan skabe ar.

HVAD SKAL JEG GØRE INDEN BEHANDLINGEN?

Inden behandlingen anbefaler vi at du kommer ind til en gratis og uforpligtende hudanalyse, gerne et par uger inden behandlingen ønskes udført, så vi sammen kan hjælpe dig med at forberede huden bedst muligt.

På behandlingsdagen skal du møde op uden makeup og parfume. Mænd anbefales at evt. barbering foregår minimum fem timer før behandlingen.

HUDANALYSE

Er du i tvivl om hvilken peeling, din hud har brug for?

Book tid til en gratis og uforpligtende hudanalyse/forundersøgelse hos en af vores behandlere, gerne et par uger inden behandlingen ønskes udført, så i sammen kan finde ud af, hvilken behandling der kan give dig de resultater du drømmer om.

Patientinformation version 14-01-2019