PERMANENT HÅRFJERNING - KVINDER

Siden midten af halvfemserne har det været muligt for kvinder i Danmark at få lavet permanent hårfjerning ved hjælp af Intensivt Pulserende Lys, IPL, kendt som lasermetoden. Denne metode er blevet mere og mere almindelig til hårfjerning af mørke og sorte hår.

Kropshår på benene, under armene, i bikinilinjen eller i ansigtet kan være til stor gene i det daglige. Derfor kan det være en lettelse at få lavet permanent hårfjerning.

Hårenes vækst afhænger af arvelige faktorer, dit køn, hormoner og alder. Karakteren af hårvæksten afhænger også af hudtype, fx har skandinaviske kvinder typisk mindre generende hårvækst end sydeuropæiske hudtyper.

Begge hudtyper kan behandles med IPL – mørkere hudtyper vil ofte kræve lidt flere behandlinger.

Den skandinaviske hudtype med mørke eller sorte hår er meget velegnet til behandling med permanent hårfjerning.

På landsplan har det vist sig, at ca. 45 % af de kvinder, som søger behandling for uønsket hårvækst i ansigtet, lider af en ubalance i hormonsystemet som fx PCOS. Det er derfor vigtigt, at du bliver undersøgt korrekt, hvis du har hormonelle forstyrrelser.

AK Nygart er som en af få private hårfjerningsklinikker også behjælpelig med en information om udredning af hormonelle forstyrrelser.

Klinikken rådgiver om eventuel medicinsk behandling samt om mulighederne for tilskud til medicin.