Svedoperation for øget svedtendens

I forbindelse med varmt klima, fysisk anstrengelse eller feber er det normalt og sundt at svede. Men nogle mennesker døjer med en unaturlig øget svedtendens, og de kan have gavn af behandling.

Øget svedtendens, hyperhidrose, kan opstår i forbindelse med forskellige sygdomme som fx for højt stofskifte eller for lavt blodsukker mm. Hovedparten af klienter, der døjer med øget svedtendens, lider dog af en ubalance i det autonome nervesystem også kaldet det ”ufrivillige nervesystem”, som styrer produktionen af sved. Mange sveder så meget, at de dagligt har gener af det. Det kan være hæmmende i det daglige valg af tøj og i social kontakt.

Der findes forskellige metoder til behandling af øget svedtendens, fra kraftige deodoranter til behandling med strøm, operation og Botox. Behandling med Botox eller Azzalure har vist sig at være en yderst sikker og den mest effektive metode. Primært behandles armsved og håndsved, men visse andre områder kan ligeledes behandles.

Svedoperation for armsved kan udføres ved at ”fedtsuge” lige inde under huden med et specielt instrument, der kan fjerne størstedelen af svedkirtlerne. Man bliver således ikke 100 % ”tør”, men får en mere normal svedsekretion. Dette i modsætning til behandling med Botox, som næsten altid gør patienten helt ”tør.”

Obligatorisk patientforsikring

Regeringen har besluttet, at alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Derfor skal du betale et obligatorisk tillæg til din operation på 1.000 kr. Læs mere på pris-siden.